Afbeelding

Katwijk geen schoonste strand meer

Algemeen

Katwijk had twee jaar achtereen het schoonste strand van Zuid-Holland. Dit jaar gaat die eer naar Goeree-Overflakkee. Dat kan natuurlijk gebeuren, maar Katwijk is in de rangschikking gezakt naar maar liefst de 25ste plek en moet alle andere stranden in Zuid-Holland voor zich dulden. Katwijk mag dan in de rangschikking zijn gekelderd, het strand kreeg met een 8,2 toch een hoge jurywaardering.

Vorige week donderdag werden de jaarlijkse prijzen voor het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De winnaar van 2021 werd het strand van Sluis in Zeeland. Jury en inspecteurs waren tevreden over de kwaliteit en schoonheid van de kust, ondanks de bijzondere uitdagingen die de coronacrisis ook daar opleverde zijn de waarderingen hoog. De winst van Sluis is volgens de jury een terechte beloning voor de onvoorstelbare kwaliteit van het Zeeuwse strand.

‘De afgelopen twee jaar mochten we ons strand het schoonste strand van Zuid-Holland noemen. Helaas hebben we die plek niet kunnen behouden. Het afgelopen jaar hebben we net zoveel zorg aan het strand besteed als de jaren daarvoor. We zijn benieuwd naar de bevindingen van de jury, want die hebben we nog niet binnen’, reageert wethouder Jacco Knape op de uitslag. ‘Wel zien we afgelopen jaar een toename van zwerfafval en dan met name door afval van afhalen, ook op het strand. Dit is jammer en niet nodig. Maar we zijn natuurlijk nog steeds trots op ons strand. We gaan de tips van de jury bekijken en verbeteren waar we kunnen.’

Uit de krant