Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Zwembad Aquamar gaat voor gezond

Het Katwijkse zwembad Aquamar is een plek waar gezondheid, sport en vitaliteit centraal staat. Om te blijven investeren in een gezondere sportlocatie werkt Zwembad Aquamar samen met Team:Fit. In 2020 is het team aan de slag gegaan met verschillende thema’s om het zwembad gezonder te maken. Inmiddels beschikt Aquamar over het certificaat ‘Zilveren Kantine’ en is de hele accommodatie sinds afgelopen zaterdag honderd procent rookvrij.

In het voorjaar van 2020 is het horeca-aanbod van Zwembad Aquamar onder de loep genomen en zijn er meer gezondere producten aan het assortiment toegevoegd. 

Horeca-coördinator Liz van Nielen: ‘Het is belangrijk dat we naast de vertrouwde producten die men gewend is in het zwembad, ook gezondere alternatieven aanbieden. Je mag heus nog een Mars verkopen, maar daar moet wel iets gezonds tegenover staan’. 

Door gezondere producten in het zonnetje te zetten, wordt het makkelijker en aantrekkelijker om een bewuste keuze te maken. 

In december 2020 ontving Zwembad Aquamar het Team:Fit certificaat ‘Zilveren Sportkantine’. Dit certificaat bewijst dat er goede stappen zijn gemaakt richting een gezonder sportklimaat. 

Van Nielen: ‘Met kleine aanpassingen maak je een groot verschil. Samen met Team:Fit blijven we ons richten op het gezonder maken van onze horeca’.

Rookvrij
Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk, zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals sporters, trainers en ouders. Daarnaast is meeroken zowel binnen als buiten schadelijk, met name voor kinderen.

Zwembaddirecteur Vincent Venloo: ‘Roken en sport passen niet bij elkaar. Wij ontvangen veel (jonge) kinderen in onze accommodatie en willen hen het goede voorbeeld geven’. 

In het overdekte gedeelte van het zwembad mag roken al jaren niet meer. 

Vanaf heden is ook de ligweide en het spraypark van Zwembad Aquamar honderd procent rookvrij. 

Venloo: ‘Het zwembad is een belangrijke plek in het leven van opgroeiende kinderen. Met een 100% rookvrije accommodatie dragen we bij aan het realiseren van een Rookvrije Generatie: een generatie kinderen die volledig rookvrij kan opgroeien’.