Logo allesoverkatwijk.nl
Zo moet de nieuwe situatie van het Integraal Kindcentrum en het woonzorcomplex er uit gaan zien. | Foto: pr
Zo moet de nieuwe situatie van het Integraal Kindcentrum en het woonzorcomplex er uit gaan zien. | Foto: pr (Foto: pr)

Morgenster kan op voldoende steun rekenen in gemeenteraad

Stichting De Morgenster kan een woonzorgcomplex gaan bouwen aan de Van Lierestraat in de Hoornes. Tenminste, als de politieke partijen zich aan hun standpunten houden die ze vorige week donderdag hebben ingenomen. Een amendement voor een openbare aanbesteding gaat het bij de komende raadsvergadering niet redden. 

Door Sandra Kornet-van Duijvenboden.

Het woonzorgcomplex van negen verdiepingen van de reformatorische stichting De Morgenster maakt onderdeel uit van de herontwikkeling van de scholen Windvang/De Krulder tot een integraal kindcentrum aan de Van Lierestraat in de wijk Hoornes.

De herontwikkeling van de scholen levert voor de gemeenteraad geen problemen op. Anders is dat met het plan voor een woonzorgcomplex. DURF, GemeenteBelangen (GB) en Hart Voor Katwijk (HVK) dienen een amendement in voor een openbare aanbesteding van de leegkomende kavel van de Krulder, waar dat gebouw moet komen.

‘Morgenster richt zich op een specifieke doelgroep. Wij willen dat zo’n woonzorgcomplex beschikbaar is voor een bredere behoefte’, legt Max van Duijn (DURF) uit. Amy Guijt van GB benadrukt, dat het amendement niet tegen De Morgenster is. ‘Wij zijn niet tegen dat initiatief, maar wij zien liever een zorgcomplex waar alle Katwijkers welkom zijn.’

Leon Krijgsman (HVK) is uitgesprokener in zijn mening. Hij verwijt de ‘christelijke coalitie’ en met name de SGP het project ‘te claimen’. ‘Met een dikke, vette reformatorische stempel. Naastenliefde, maar alleen voor de eigen doelgroep.’

In de oordeelsvormende sessie van vorige week donderdag geeft alleen VVD Katwijk direct steun aan het amendement.

Meer in De Katwijksche Post van afgelopen donderdag.