Logo allesoverkatwijk.nl
<p>&nbsp;Miranda Spierenburg en Menno van Dalen in hun prachtige Hengelsportzaak.</p>

 Miranda Spierenburg en Menno van Dalen in hun prachtige Hengelsportzaak.

(Foto:PvK)

Hengelsport Katwijk een paleis voor de sportvisser

Sinds 1 maart is er op de bovenverdieping van de AH in de Zeilmakerstraat een prachtige nieuwe vissportwinkel gevestigd, Hengelsport Katwijk. De sportvisser kijkt hier zijn ogen uit. Er is een assortiment gepresenteerd om je vingers bij af te likken. De reactie van de eerste klanten: ‘Wat een mooie winkel hebben jullie’. Terecht want dat is het.

Door Piet van Kampen

Met gepaste trots en zeer enthousiast leidden Menno van Dalen en Miranda Spierenburg mij rond in hun zeer ruime en overzichtelijke winkel met een assortiment van maar liefst 18.000 artikelen. Zij leggen uit hoe de diverse segmenten in de sportvisserij overzichtelijk in groepen bij elkaar zijn gepresenteerd. Voor de binnenvisserij (de zoetwatervissers) is er bijvoorbeeld een speciale karperhoek ingericht, compleet met tent en alle benodigde accessoires. Bijzonder is dat Menno zijn eigen recept voor bolies heeft ontwikkeld naast de keuze uit diverse andere soorten. De zeevissers komen ook royaal aan hun trekken. Geen nee te koop in deze grootste hengelsportwinkel van de regio. Vaste hengels en werphengels te kust en te keur. Basisvoer en smaakmakers volop. Alles wat de sportvisser nodig heeft. Natuurlijk vers aas voor de binnen- en zeevisserij. Voor de vrouwen is er een aparte hoek ingericht. ‘Want ook de animo bij vrouwen neemt toe’, vertelt Miranda. ‘Opmerkelijk is, dat er bij de jeugd steeds meer enthousiasme is om eens een hengeltje uit gooien. Zij worden via YouTube geïnspireerd. In deze coronaperiode is het aantal visvergunningen dan ook enorm gestegen’, weet Menno die zelf ook een liefhebber van deze tak van sport is en via zijn eigen reisbureau ook visvakanties en arrangementen naar Frankrijk regelt. Een gepast advies hoort in hun pakket. Miranda weet alles van zeevissen en Menno is de karperspecialist.

Ervaring
Miranda heeft al de nodige ervaring met de verkoop van hengelsportartikelen en vooral ook dierenvoer. ‘Daarom hebben wij dierenvoedsel voor honden, katten en vogels in ons assortiment opgenomen’, vertelt zij. Het enthousiaste ondernemerspaar vindt vooral sociaal contact in hun winkel belangrijk. ‘Wij hebben een speciale zithoek waar de klanten een gratis bakkie koffie kunnen drinken en een praatje maken. Over sociaal gesproken. ‘Wij regelen in samenwerking met hengelsportvereniging De Brittenburg zeeviswedstrijden waarvan de opbrengst voor plaatselijke goede doelen is bestemd’, geeft Miranda aan. ‘Er is meer in het leven dan commercie.’ Menno en Miranda hopen dat alles weer snel ‘normaal’ is zodat de klanten niet via een telefonische afspraak (071-4012253) hun winkel kunnen bezoeken. Binnenkort hebben zij hun eigen website www.hengelsportkatwijk.nl. De klanten zijn van harte welkom in de Zeilmakerstraat in ’t Heen boven de AH. Een bezoek waard.