Logo allesoverkatwijk.nl
<p>| Foto: PR</p>

| Foto: PR

(Foto: )

Koninklijke bakwedstrijd

Binnenkort verschijnt haar eerste receptenboek ‘Bakken met Ine’. Ine Paauw-van der Plas kijkt er met veel plezier en gezonde spanning naar uit. ‘Met een klein team is er veel werk verzet, maar het eind is in zicht. Ik heb alles in eigen beheer en het resultaat ziet er heel gaaf uit’, laat ze trots weten. ‘Maar eerst gaan we nu aan de slag voor de Koninklijke Bakwedstrijd in het kader van Koningsdag.’

De Koninklijke Bakwedstrijd staat geheel in het teken staat van de Oranjefestiviteiten. Er zijn prachtige en bijzondere prijzen en iedereen, jong en oud, kan eraan meedoen. Ine Paauw jureert de ‘baksels’ en als de prijswinnaars bekend zijn, worden de taarten uitgereden naar verzorgingshuizen en de voedselbank. Het inleveren, en jureren wordt gevolgd door RTV Katwijk en Verhagen Media en op 27 april komt Ine in de Koningsdaguitzending om de prijzen bekend te maken. Jong en oud kunnen meedoen.

Passie
De liefde voor het koken is er altijd al geweest. Pas later ontwikkelde Ine de passie voor het bakken. In 2017 was ze een van de deelnemers van Heel Holland Bakt, en bereikte ze de halve finale. ‘Deelname aan dit veel bekeken televisieprogramma heeft mij een enorme boost gegeven. Ik heb er veel geleerd en ben me zelf verder gaan ontwikkelen op het gebied van bakken en patisserie’, vertelt Ine.

De prijs voor de winnaar van Heel Holland Bakt is dat hij of zij een boek mag uitgeven. Ine vertelt: ‘Toen ik met dit programma meedeed was ik hier al wel mee bezig. Zeker toen ik ook steeds verder kwam…. Tot de halve finale. Toen nog geen eigen boek, maar het idee van een eigen receptenboek was wel geboren’.

Een paar jaar later, tijdens de eerste lockdown, kwam dit idee weer naar boven borrelen. ‘Door de coronamaatregelen kwam mijn werk nagenoeg stil te liggen. Feestjes, bruiloften werden afgezegd of verplaatst. Mijn man Bram stelde voor om aan mijn boek te beginnen, en zo ben ik mijn recepten gaan verzamelen’, vertelt Ine in het kort. Samen met vormgeefster Karin van Iterson is er een prachtig hardcover boek ontstaan van ruim 200 pagina’s met daarin 50 recepten’.

Het boek bestaat uit drie delen. Het eerste deel omschrijft Ine als thuisbakker. In deel twee omschrijft Ine hoe ze het TV programma Heel Holland Bakt heeft ervaren en in deel drie omschrijft ze de periode na HHB. Wat heeft dit TV programma haar gebracht? Hoe zijn de plannen voor een theehuis achter haar woning ontstaan? Het boek toont de groei van bakster Ine met daarin ruimte voor heerlijke recepten van haar signatuur. Maar wel toegankelijk om door iedereen te maken.

Vanaf begin juni is het boek ‘Bakken met Ine’ te koop voor € 27,50. Iedereen die het boek voor die datum bij Ine bestelt, betaalt de pre-order prijs van € 22,50. Dit kan via de webshop op www.inepaauw.nl

Koninklijk spektakel
Ook kunt u kans maken om een gesigneerd boek van Ine te winnen (inclusief een bakworkshop voor twee) door mee te doen aan een uitdagende coronaproof taartbakwedstrijd voor de inwoners van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.

In verband met de corona maatregelen is het noodzakelijk om u vooraf aan te melden voor deze wedstrijd. Dit kan uiterlijk tot en met woensdag 21 april 2021 door een mail te sturen naar together@inepaauw.nl.

Na aanmelding ontvangen de deelnemers informatie waar, wanneer en hoe laat men het baksel kan inleveren.

Vrijdag 23 april worden de baksels gejureerd worden. Na jurering worden de taarten gebracht naar diverse lokale instellingen. In een speciale live RTV-uitzending op Koningsdag worden de winnaars bekend gemaakt.

Opdracht voor de taartenbakkers
bakwedstrijd n ‘Het gaat hierbij niet om zomaar een cake of appeltaart’, vertelt Ine. De opdracht voor enthousiaste thuisbakkers is: ‘Bak een koninklijk baksel’. Op het eerste oog moet dit feestelijke thema direct herkenbaar zijn. Qua smaak en decoratie is men vrij om er een eigen invulling aan te geven. Ik verwacht dus spektakel. Wat betreft de vorm en afmeting mag men alle kanten opgaan. Zoet of hartig, maakt niet uit. Maar wees wel creatief.’

Belangrijk is dat de bakkers de volgende gegevens inleveren bij hun baksel:

1. Naam

2. Adres

3. Telefoonnummer

4. Leeftijd (eventueel erbij: Kinderen tot 12 jaar; heb je hulp gekregen?)

5. Een beknopte omschrijving van hun baksel. Welke onderdelen hebben ze toegepast?

Voor het jureren worden op een aantal punten de baksels bekeken en geproefd:

1. Hoe koninklijk oogt het baksel?

2. Is het baksel gaar?

3. Hoe proeft het baksel?

4. Hoe creatief is dit baksel? Denk aan de decoratie.

5. Hoeveel ‘spektakelpunten’ verdient dit baksel?

‘Er wordt een cijfer per jurypunt gegeven. Van 0 tot 10 bij elkaar opgeteld en afgetrokken komt de winnaar dan in beeld!’

Wat is er te winnen?
Eerste prijs: Boek ‘Bakken met INE’ gesigneerd, inclusief een bakworkshop voor twee. ‘We gaan een van de recepten naar keuze uit mijn boek bakken.’
Tweede prijs: Boek ‘Bakken met INE’ gesigneerd
Derde prijs: Kadobon voor een ‘INE’s Goodiebox voor twee’