Logo allesoverkatwijk.nl
Foto:

Voorbereidingen bouw ‘Landhuis Merovech’ in De Horn van start

Wethouder Adger van Helden en Theo van der Plas van Bouwfonds Property Development (BPD) ondertekenden maandag de ontwikkel- en realisatieovereenkomst van het project ‘Landhuis Merovech’ in De Horn (Rijnsburg). Hierin zijn de gemaakte afspraken over de planinhoud, het programma en de grondverkoop vastgelegd en kan snelheid gemaakt worden met het bouwen van de appartementen in dit bijzondere woongebouw.

Wethouder Adger van Helden: “Landhuis Merovech is een mooie toevoeging aan De Horn. De gekozen architectuur van een landgoed-karakter past goed bij het direct naastgelegen Merovechpark. Met de ondertekening van deze overeenkomst is een formele stap gezet om te starten met de voorbereiding van de bouw van de koopappartementen en via woningcorporatie Dunavie, met de verhuur van de huurappartementen. Aan een dergelijke mix is in onze gemeente hele grote behoefte”.

Mix van appartementenIn het woongebouw komen in totaal 46 appartementen. Hiervan zijn 26 koopappartementen en 20 sociale huurappartementen. De planning is deze maand te starten met de verkoop van de appartementen en in de eerste helft van volgend jaar starten de bouwwerkzaamheden.

Theo van der Plas, senior ontwikkelingsmanager bij BPD: “We zijn verheugd dat we samen met Dunavie een bijdrage kunnen leveren aan de grote vraag naar betaalbare woningen in Rijnsburg en de regio. In de tweede fase van De Horn werkten we ook al samen met Dunavie aan de ontwikkeling van 24 sociale huurwoningen De 20 sociale huurwoningen in Landhuis Merovech zijn een mooie toevoeging aan deze nieuwe inclusieve woonwijk”.

De locatie
Het appartementengebouw Landhuis Merovech is ontworpen door Venster Architecten en maakt onderdeel uit van nieuwbouwproject De Horn. Tot dusver zijn hier door BPD 176 woningen ontwikkeld. Het complex wordt geheel in de stijl van een landgoed huis gebouwd en is gelegen op de prachtige locatie aan het Oegstgeesterkanaal en direct ten oosten van het Merovechpark.