Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: pr

Net aangelegde straten weer open voor glasvezel

Net heringerichte straten in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg gaan weer op de schop voor de aanleg van glasvezel. Onder meer de Rijnstraat en de Princestraat moeten weer open om de kabels van KPN aan te leggen.

KPN is druk bezig met de grootschalig aanleg van een glasvezelnet in heel Katwijk. De aanleg hiervan is vorig jaar gestart in Rijnsburg en wordt nu verder uitgebreid naar de overige wijken Katwijk Noord, Katwijk aan Zee, Katwijk aan den Rijn en Valkenburg.

De gemeente heeft bij de verschillende herinrichtingsplannen de provider actief benaderd of ze niet toevallig iets moeten aanleggen (werk met werk). KPN gaf toen aan nog geen plannen te hebben. Dat is inmiddels veranderd, en daarom moeten delen weer open om het net aan te leggen. Het gaat niet om grote werkzaamheden, maar voornamelijk stoepen die een ochtend open worden gebroken. KPN zorgt ervoor dat de wegen weer in juiste staat teruggebracht worden. ‘Als gemeente willen en kunnen we deze aanleg niet tegenhouden. Dat betekent dat ook in hierboven genoemde straten, buurten en wijken het glasvezelnet wordt aangelegd.’ Het gaat onder meer om Rijnsoever 2.0, De Noord 2.0, Princestraat, Rijnstraat, Molenwijk, Hoofdstraat en de Voorschoterweg.