Afbeelding
Foto: Gemeente Katwijk

Ondertekening samenwerking 'Kind naar Gezonder Gewicht'

Algemeen

Donderdag hebben de gemeente Katwijk, zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid, de Zorggroep Katwijk en de GGD Hollands-Midden de samenwerkingsovereenkomst met JOGG NL voor de pilot ‘Kind naar Gezonder Gewicht’ ondertekend. Wethouder Corien van Starkenburg: 'Te veel kinderen in Katwijk zijn niet zo gezond als we zouden willen. Zij kampen met overgewicht en obesitas. We willen deze kinderen en hun gezinnen helpen met passende ondersteuning en zorg. De aanpak Kind naar Gezonder Gewicht helpt ons daarbij. De aanpak is gebaseerd op samenwerking met de ouders van deze kinderen, slimme verwijzingen  tussen samenwerkende partners en coördinatie door één centrale zorgverlener.'

Op basisschool De Windvang tekenden de bestuurders van de samenwerkende organisaties, tijdens een actieve schoolpauze van sportende kinderen, een bal. Een mooi symbool voor meer bewegen, waarmee zij aangeven dat ze deze aanpak omarmen. Natuurlijk op een veilige 1,5 meter afstand werd ook de officiële overeenkomst getekend.

Katwijk is één van de 35 gemeenten die aan de slag gaan met deze aanpak en de eerste gemeente die hier een mooi startschot voor heeft georganiseerd met de lokale partners. De aanpak sluit aan op de ambities van het Nationaal Preventieakkoord.

Zomer van de gezonde jeugd

Deze bijeenkomst is ook een mooie aftrap voor de Zomer van de Gezonde Jeugd. De gevolgen van het Coronavirus worden door iedereen in meer of mindere mate gevoeld. Ook kinderen en jongeren zijn het afgelopen voorjaar hard geraakt.

Om juist in deze periode extra aandacht te geven aan bewegen voor alle kinderen in Nederland organiseert JOGG NL de ‘Zomer van de Gezonde Jeugd’. Met meer dan 140 gemeenten zorgt JOGG voor een topzomer voor alle kinderen in Nederland. Na thuis-scholing, niet naar vriendjes en opa en oma, niet naar de sportclub en soms een ingewikkelde thuissituatie is er nu gelukkig iets meer ruimte om activiteiten te ondernemen. Lekker bewegen, samen buiten spelen, én gezond eten en drinken.

Uit de krant