Introductie Zeekaak-burger in Katwijks Museum | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Dik Haasnoot (rechts) geeft uitleg aan culinair expert Alain Caron. | Foto: Binnenstebuiten
Dik Haasnoot (rechts) geeft uitleg aan culinair expert Alain Caron. | Foto: Binnenstebuiten (Foto: BinnensteBuiten)

Introductie Zeekaak-burger in Katwijks Museum

Het Katwijks Museum vormde vrijdagavond 3 april het decor voor het KRO-NCRV-programma BinnensteBuiten op NPO2. Met medewerking van Banket en Brood Haasnoot, die nog altijd dagelijks verse zeekaken bakt, introduceerde culinair expert Alain Caron een nieuw zeekaak-recept: de Zeekaak Burger.

Culinair expert Alain Caron is in Katwijk om een bijzondere koek te proeven: de zeekaak. Dit scheepsbeschuit ging vroeger mee als rantsoen voor zeevaarders, omdat het lang houdbaar was aan boord. De vissers aten de harde koek, gedoopt in een kom thee. Bakkers Dik en Jaco Haasnoot bakken deze historische koek nog dagelijks. Alain zet hier natuurlijk graag zijn tanden in.

Caron kreeg uitleg van bakker Dik Haasnoot over de achtergrond en bereidingswijze van de zeekaak als voedsel voor de bemanning. Daarna ging Alain aan het werk, de Zeekaak Burger werd in het museum bereid met een passende maritieme achtergrond.

Zie op deze pagina het recept. Bekijk de gehele reportage én het recept van de Zeekaak Burger op binnenstebuiten.kro-ncrv.nl.

In het programma BinnensteBuiten, dat iedere werkdag wordt uitgezonden, wordt de kijker dagelijks getrakteerd op een gepassioneerde en duurzame dosis huis en interieur, tuin en natuur, eten en drinken, zo zegt de redactie. BinnensteBuiten biedt een kijkje binnens- en buitenshuis waarbij mensen vol liefde en op een inspirerende manier vertellen over hun bijzondere woning, opvallende interieur of indrukwekkende moestuin.

Omwille van het beteugelen van het coronavirus is ook het Katwijks Museum tot nader order gesloten en is onze fraaie en uitgebreide collectie tijdelijk niet toonbaar. Belangstelling voor ons lokale verleden? Word lid en ontvang binnenkort het nieuwe ledenmagazine van het Genootschap Oud Katwijk.

Meer informatie: www.katwijksmuseum.nl/lid-worden

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>