Afbeelding
Foto: pr

Gemeenteraad over Intratuin, Koningin Julianabrug en regionale energiestrategie

Algemeen

Vanavond vergadert de gemeenteraad, vanaf 19.30 uur. Vanwege de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen vergadert de raad via een videoverbinding. De raad laat zich informeren over de vergunningsaanvraag voor de tijdelijke vestiging van Intratuin in Valkenburg en over de regionale energiestrategie. De raad debatteert over het definitief ontwerp van de Koningin Julianabrug.

Vestiging Intratuin
Tussen 20.00 en 21.00 uur is er een informatieve sessie over Intratuin. Intratuin heeft een vergunningsaanvraag ingediend voor het tijdelijk realiseren van een tuincentrum met ondergeschikte horeca voor de duur van 10 jaar aan de Achterweg 40-42 in Valkenburg. Het college geeft aan dat deze aanvraag in strijd is met het gemeentelijk beleid, er onvoldoende draagvlak is in de regio en vestiging de gewenste toekomstige ontwikkelingen van project locatie Valkenburg in de weg kan staan. Het college vraagt de raad het ontwerp van de weigering tot het verlenen van de verklaring van geen bedenkingen vast te stellen.

Regionale energiestrategie
Tussen 21.00 en 22.00 uur laat de raad zich informeren over de regionale energiestrategie (RES). In het concept-RES staat omschreven hoe Katwijk en de andere gemeenten in de regio in 2050 energieneutraal worden. De RES is een regionaal document waarin voor 2030 en 2050 de opgaven staan voor duurzame elektriciteitsopwekking en de opgaven voor de aanpassingen aan gebouwen. Het college vraagt de raad om de concept-RES en de wensen- en bedenkingenlijst vast te stellen. Wie wil meespreken dient zich uiterlijk 48 uur voor de vergadering begint aan te melden.

Koningin Julianabrug
De raad debatteert tussen 22.00 en 23.00 uur over het definitief ontwerp van de Koningin Julianabrug. Het bestaat uit: 2x2 rijbanen, een vrij liggend tweerichtingenfietspad, een ecologische verbindingsstrook van 3 meter breed, een doorlopende kruidenberm en volwaardige voetpaden aan beide kanten van de brug. Het college vraagt de raad een uitvoeringskrediet van € 4.780.560 voor de renovatie beschikbaar te stellen, een deel van het krediet Rehabilitatie Biltlaan over te hevelen naar dit krediet en het krediet te verhogen met de toegekende subsidies voor het fietspad en ecologische maatregelen.

Uit de krant