Deze vier varianten werden voorgelegd aan de bewoners en bezoekers van de
Deze vier varianten werden voorgelegd aan de bewoners en bezoekers van de Foto: Provincie Zuid-Holland

College bespreekt vergunning tijdelijke N206 met gemeenteraad

Algemeen

De locatie voor de tijdelijke verlegging van de Ir. G. Tjalmaweg (N206) tijdens de aanleg van de RijnlandRoute blijft de noordzijde van de huidige N206. Dit is het resultaat van de vergadering van de provinciale Statencommissie Energie en Bereikbaarheid van 8 april jl. Het college van B&W van gemeente Katwijk is bijzonder teleurgesteld over deze uitkomst.

Wethouder Rien Nagtegaal: ‘Nu de provincie geen haalbaar zuidelijk alternatief in de onderzoeksresultaten ziet, worden wij geconfronteerd met een situatie die bij onze bewoners tot zorgen leidt en geen enkel draagvlak heeft. Dit is een zeer ongelukkige uitkomst van de vertrouwelijke aanbesteding van dit provinciale project’.

Het Katwijks college wordt nu door de provincie gevraagd de vergunning voor de tijdelijke weg aan de noordkant te verlenen. Vanwege de maatschappelijke impact bespreekt het college dit vanavond (23 april) eerst met de gemeenteraad.

De vergadering is te volgen via de site van de gemeente (www.katwijk.nl) en via RTV Katwijk. Morgen neemt het college over de aangevraagde omgevingsvergunning.

Uit de krant