Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Groen licht: Appartementen en boutiquehotel op voormalige Rabobank-locatie

Vrijdag hebben Ouwehand Bouwen & Ontwikkelen en gebiedsontwikkelaar BPD, Bouwfonds Property Development, de definitieve koopovereenkomst voor de aankoop van het voormalige Rabobank-kantoor aan de Rogstraat in Katwijk aan Zee ondertekend. Op het kruispunt van de woonwijken Redershaven en Havenkwartier komen appartementen, een hotel en ruimte voor parkeren.

Waar nu het Rabobank-kantoor staat komt over een aantal jaar een multifunctioneel gebouw met appartementen, een boutiquehotel en parkeerruimte. Op deze binnenstedelijke locatie ontstaat een nieuw landmark. Het is een van de weinige plekken in de stad waar nog ruimte is voor nieuwe ontwikkelingen. De nieuw        e woningen zijn hard nodig om de druk op de woningmarkt te verlichten.

De vraag naar woningen in de Randstad, en in Katwijk, is groter dan het aanbod. Met de herontwikkeling van de Rabobank-locatie naar woonruimte helpen Ouwehand en BPD mee aan de realisatie van een deel van het grote aantal woningen dat nu nodig is. Een duurzame invulling van het nieuwe multifunctionele gebouw en de appartementen is belangrijk.

Bij de uiteindelijke invulling van het nieuwe multifunctionele gebouw worden de omwonenden betrokken en wordt samengewerkt met lokale partijen. Zoals architectenbureau Van Manen, dat ook betrokken was bij Redershaven en het Havenkwartier. Voordat het voormalige Rabobank-kantoor wordt gesloopt, wordt het huidige gebouw gebruikt voor tijdelijke initiatieven.