Logo allesoverkatwijk.nl
Vleermuizen voelen zich thuis in het oude pand van DVS. | Foto: RD
Vleermuizen voelen zich thuis in het oude pand van DVS. | Foto: RD (Foto: RD)

Sloop voormalig DVS-pand door vleermuizen vertraagd

De sloop van het voormalige clubonderkomen van muziekvereniging DVS aan de Ambachtsweg is zeker met twee jaar vertraagd. Het gebouw is de zomerverblijfplaats en paarterritorium van de gewone dwergvleermuis, een beschermde diersoort. Het verstoren en vernietigen van een verblijfplaats is niet toegestaan zonder ontheffing in het kader van de Wet Natuurbescherming.

De gemeente gaat eerst een vleermuismuur bouwen, die het nieuwe onderkomen moet worden van de vleermuizen in het gebouw op de hoek van de Ambachtsweg en oprit naar de provinciale weg N206 richting Noordwijk. Een toplocatie bij de entree naar bedrijventerrein 't Heen.

Om hoeveel vleermuizen het gaat, is niet duidelijk. Dat is volgens de gemeente 'niet relevant', omdat het sowieso om een beschermde diersoort gaat.

De gemeente was van plan het gebouw te slopen en de situatie daar te wijzigen. Het naastliggende fietspad wordt dan richting het westen verlegd, zodat die beter aansluit op het westelijke fietspad tussen de N206 en 't Heen. De vrijkomende grond zou dan door de gemeente worden verkocht.

Meer in De Katwijksche Post van afgelopen donderdag.

Wat vindt u?

Mondkapjes moeten worden verplichtReageren!