Logo allesoverkatwijk.nl
Jordy Hilterman in actie. | Foto: OrangePictures
Jordy Hilterman in actie. | Foto: OrangePictures (Foto: )
Sport

Hardenberg onnodig lastig voor V.v. Katwijk

Katwijk boekte zaterdag een 1-2 overwinning op en bij HHC Hardenberg. Dat kostte uiteindelijk meer moeite nodig zou zijn, met pijnlijk spannende minuten in de slotfase, maar dat hadden de Katwijkers volledig aan zich zelf te wijten.

De twee derby's in een week, en dan vooral de midweekse slijtageslag op Nieuw Zuid, hadden er behoorlijk ingehakt bij de Katwijkers. Blessures en kleine pijntjes teisterden de Katwijkse kleedkamer. Reden voor Jan Zoutman om zijn elftal op diverse plaatsen, al dan niet uit voorzorg te wijzigen. En zo vond topscorer Mike van den Ban zich plots langs de kant, net als uitblinker Marouane Afaker.

Erg veel last leek Katwijker echter niet van te ondervinden. De bank van Zoutman is breed genoeg, wordt regelmatig gezegd. Katwijk domineerde op De Boshoek, maar kampte met hetzelfde euvel als afgelopen derbydagen tegen Quick Boys. Voetballend was het dan wellicht beter, in de eindfase weigerden de oranjehemden om de trekker over te halen. Te slordig of te makkelijk sprongen de aanvallers met de mogelijkheden om of ze vonden de vuisten van de ingevallen keeper Joris Brink.

De tweede helft zocht Hardenberg meer de aanval, maar zag in korte tijd Katwijk op voorsprong komen. Nadat Mike van den Ban en Marouane Afaker alsnog in het elftal kwamen, stond vrij vlot de 0-2 op het bord. Jordy Hilterman tike uit een corner met wat geluk binnen, Joey Jongman poeierde een vrije trap van afstand raak. Daarmee leek de wedstrijd, maar wie afgelopen week de derby had gezien, weet dat nooit een zekerheidje is.

Hardenberg zette in de laatste tien minuten alsnog een tandje bij, met onder andere verdediger Serge Fatema in de spits. Die laatste vond in de 91e minuut alsnog de aansluiting, met een 6-tal extra minuten billenknijpen voor de Katwijkers als gevolg. Het bleef echter bij 1-2, waardoor het noordelijk deel van Katwijk weer de aansluiting vond bij de top van het klassement.

De nummer twee ontvangt volgende week AFC, de kampioen van afgelopen seizoen.