Katwijk start met sorteerproeven in de zomer | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: SKvD

Katwijk start met sorteerproeven in de zomer

Katwijk start deze zomer in een aantal wijken met proeven om te kijken wat inwoners motiveert om hun afval beter te sorteren. Inwoners testen in juli, augustus en september verschillende afvalscheidingsmethoden en krijgen informatie en tips hoe zij makkelijker kunnen sorteren.

Wethouder Corien van Starkenburg: 'In januari ben ik de wijk in gegaan om aan inwoners te vragen hoe zij hun afval beter kunnen sorteren. De meest gehoorde ideeën hebben we nu omgezet in proeven die we in diverse wijken en straten gaan uittesten. Ik roep dan ook alle inwoners op om deze zomer extra hun best te doen om hun afval beter te sorteren.'

Zomer-GFT
In een van de wijken wordt het zomer-GFT weer ingevoerd. Inwoners van de wijk waar deze proef van start gaat, kunnen in de zomerperiode elke week hun groene container weer buiten zetten.

In een andere wijk worden in diverse straten verzamelcontainers geplaatst voor het GFT. Inwoners brengen hun keukenafval bij de verzamelcontainer en blijven hun tuinafval in hun eigen groencontainer gooien.

Ook wordt er getest met het ombouwen van restcontainers naar PMD-containers. Zo kunnen de inwoners hun plastic dichter bij huis kwijt.

In twee andere wijken krijgen inwoners een container voor het PMD. Tijdens deze zomerperiode wordt het plastic opgehaald door de gemeente.

Informatiepakket
De inwoners van de wijken/straten die aan de proeven meedoen, krijgen binnenkort een informatiepakket met alle informatie over de proeven.

Proefperiode
Zodra de proefperiode voorbij is, wordt alles weer zoals het was en gaat de gemeente aan de slag met de informatie die is verkregen uit de proeven.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>