Afbeelding
Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Marktbezoekers hebben liever een rolcontainer voor plastic

Algemeen

Geen grijze afvalbak voor restafval, maar eentje voor het plastic. 's Zomers één keer per week de groene gft-bak legen in plaats van om de week, zoals nu gebeurt. Dat waren afgelopen vrijdag veelgehoorde tips op de weekmarkt waar wethouder Corien van Starkenburg in gesprek ging met bewoners over afvalscheiding.


Vorige week kondigde de wethouder onder meer in deze krant aan, dat er echt hard gewerkt moet worden aan betere afvalscheiding. Om te horen hoe de inwoners daar over denken, gaat Van Starkenburg de wijken in.

Op de vrijdagse weekmarkt op het Marktplein heeft de gemeente een kraam ingericht waar van alles te krijgen is, zoals biologisch afbreekbare zakjes, groene plastic afvalbakjes, tasjes, maatbekers en heel veel informatie over hoe je je afval het beste kunt scheiden. Ook kan men daar allerlei ideeën noteren.

'Verruil die grijze bak voor restafval voor eentje voor plastic', stelt een jonge vader voor. 'Want die grijze bak zit tegenwoordig niet vol. En dan hoef ik minder te lopen met plastic. We zijn een jaar geleden begonnen met plastic apart houden en het plastic afval is meer dan het normale afval.'


Deze week uitgebreid in De Katwijksche Post en De Rijnsburger. En te beluisteren in de Katwijksche PostCast via Soundcloud en allesoverkatwijk.nl 

 



 

Uit de krant