Afbeelding
Damien kroop door het oog van de naald toen hij werd aangereden op dit kruispunt in Katwijk.

Leerling Pieter Groen bij RTL: 'Ik had dood moeten zijn'

Algemeen

In drie jaar tijd gebeurden er 10 duizend ongelukken vlak voor of bij een school. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de Rijksuniversiteit Groningen.

In de uitzending van RTL Nieuws komt Damian Pronk uit Katwijk, een leerling van Pieter Groen, aan het woord. Damien kroop door het oog van de naald, nadat hij werd aangereden op het kruispunt bij de Hoorneslaan-N206.

Damien moest met de ambulance naar het ziekenhuis. 'Ik heb heel veel geluk dat ik hier nog sta', zegt hij. 'Ik had eigenlijk dood moeten zijn. Ik had een zware hersenschudding, ik had een krak in mijn schedel, ik had twee armen in het gips, mijn been zat in een brace.'

Ondanks het feit dat de politie niet veel ongelukken telt, gaat het volgens adjunct-directeur van Pieter Groen Richard Verloop veel vaker mis. 'De politie houdt het alleen bij als er een ambulance is geweest, maar er liggen hier bijna wekelijks kinderen op motorkappen.'

Wethouder Rien Nagtegaal zei gisteren tijdens de raadsvergadering dat de gemeente gevaarlijke kruispunten als die bij de Hoorneslaan-N206 nauwlettend in de gaten houdt. 

Het interview met Damien Pronk is te zien op www.rtlnieuws.nl.

Uit de krant