Meer sloop nodig bij De Waaier door betonrot en asbest | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Meer sloop nodig bij De Waaier door betonrot en asbest

Bij het pand De Waaier aan de Boulevard is meer sloop nodig dan in eerste instantie gepland was. In het pand is asbest en betonrot aangetroffen.

Het gemeentelijk monument heeft nieuwe eigenaren en wordt omgebouwd tot een woning. De werkzaamheden daarvoor zijn in volle gang en dat heeft bij vele omwonenden, andere bewoners en voorbijgangers vragen opgeleverd. Zeker waar het gaat op de vermeende sloop van het monument.

In april van dit jaar liet de gemeente al weten, dat het niet gaat om sloop, maar om restauratie, waarvoor eerst 'de slechte delen moeten worden verwijderd'.

Er is betonrot aangetroffen in de betonnen randen rondom het gebouw en recent in het plafond en de muren asbest. Dit heeft ervoor gezorgd dat er volgens de gemeente 'meer gesloopt is aan het pand dan bij de planvorming is bedacht'.

Erfgoedcommissie

De verbouw- en restauratieplannen worden gedaan in nauw overleg en met instemming van de gemeentelijke onafhankelijke Erfgoedcommissie, die het college van burgemeester en wethouders adviseert over onder andere ingrepen aan monumenten. De commissie heeft nog steeds vertrouwen in een zorgvuldige verbouwing en restauratie van de Waaier.

Onder druk

Dat de commissie door het college onder druk zou zijn gezet om in te stemmen met de verbouwing, wordt door die commissie nadrukkelijk ontkend. Omwonenden hebben dat in berichten aan het college en gemeenteraad beweerd.

'De Erfgoedcommissie hecht er aan te melden dat zij, in tegenstelling tot berichten die hierover rondgaan, nooit door het college onder druk zijn gezet om in te stemmen met de verbouwplannen van de Waaier. Ook nadat de vergunning is verleend, vindt er nog steeds afstemming plaats tussen Erfgoedcommissie en architect.'

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>