Katwijks koor Pop4Shore! wint publieksprijs | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: pr

Katwijks koor Pop4Shore! wint publieksprijs

Tijdens het Nederlands Koorfestival in het Zuidpleintheater in Rotterdam deed Pop4Shore! uit Katwijk afgelopen weekend mee aan de provinciale voorrondes. Er waren 15 koren die streden om de felbegeerde finaleplaats voor de landelijke wedstrijd.

Pop4Shore! deed al eerder mee aan korenfestivals in wedstrijdverband. Om zichzelf meer uit te dagen, besloten het zich in te schrijven voor het Nederlands Koorfestival. Het niveau ligt daar behoorlijk hoog. Aan dit festival doen vaak koren met geschoolde zangers mee. Niet alleen popkoren, maar ook klassieke koren, vocal groups, barbershopkoren, etc.

Om dat niveau te halen, en gelijktijdig vast te houden aan wie het is zijn en waar het voor staat, moest het Katwijkse koor flink aan de bak. Dat betekent soms ook eindeloos oefenen om er vervolgens achter te komen dat het niet lukt. Dan is alle geïnvesteerde tijd voor niets geweest. Maar het koor was flexibel genoeg om op het laatst veranderingen door te voeren.

'De mooiste prijs die je kunt winnen'

Op het Korenfestival moet je in 15 minuten laten zien en horen wat je kunt. Dus veel van hetzelfde doen is dan niet handig. Variatie in repertoire, regie en choreografie is essentieel. Het koor koos voor een rockballad, een dance- en een funky nummer en een a capella-vertaling van Psalm 139. Ondanks dat kregen het koor van de jury niet voldoende punten om door te gaan naar de landelijke finale.

Naast de finaleplaats was er ook een publieksprijs te winnen. Het publiek kon stemmen op het koor dat zij het beste vonden. Pop4Shore! heeft wel gedaan wat het altijd doet, namelijk het publiek verrassen, ontroeren en entertainen, en won daarmee de Publieksprijs. Volgens het koor zelf 'de mooiste prijs die je kunt winnen'.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>