Informateur Huug van Duijn stelt een brede coalitie van zes partijen voor.
Informateur Huug van Duijn stelt een brede coalitie van zes partijen voor. Foto: Mark Ruis

CDA, CU, SGP met GB, PvdA en D66 in coalitie

Algemeen

Informateur Huug van Duijn heeft dinsdag 17 april zijn rapportage over de nieuwe coalitie in Katwijk gepresenteerd. Hij adviseert een coalitie van 6 partijen te vormen: CDA, ChristenUnie, SGP, GemeenteBelangen, PvdA en D66.

De afgelopen weken hebben deze fracties uitgangspunten voor het te voeren beleid besproken en vastgesteld die vertrouwen geven voor de gewenste stabiele coalitie. Het aantal uitgangspunten is beperkt. Daarnaast is er ruimte om in een open bestuursstijl steun voor voorstellen bij alle fracties te vinden.

De door de 6 fracties vastgestelde uitgangspunten voor beleid gaan over de open bestuursstijl, wonen, zorg, verkeer, groen, onderwijs, zondag, kennis- en cultuurcentrum, project locatie Valkenburg en financiën.

De informateur adviseert de 6 fracties om bij de verdere uitwerking van deze uitgangspunten alle fracties te betrekken, vanwege de nieuwe open bestuursstijl.

De informateur adviseert om 5 wethouders te laten voordragen door de fracties vanCDA, ChristenUnie, SGP, GemeenteBelangen, PvdA en D66, waarbij de fracties van PvdA en D66 samen één wethouder voordragen.

Meer over de coalitie en de reacties van de verschillende raadsfracties staat morgen in De Katwijksche Post.

Uit de krant