Afbeelding
Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Ondernemers willen gelijkheid tussen horeca Andreasplein en strandpaviljoens

Algemeen

Horeca-ondernemers aan het Andreasplein willen hun terras eerder kunnen opbouwen en langer open blijven. De ondernemers vinden het niet eerlijk dat strandpaviljoens van 1 maart tot en met 30 oktober open mogen zijn, terwijl het terrasseizoen op het Andreasplein een maand later begint en ook een maand eerder eindigt.

Het college van burgemeester en wethouders ziet een langer terrasseizoen op dat plein echter niet zitten. Volgens het college is dat 'niet wenselijk voor de leefbaarheid in de directe omgeving'.

Terrassenbeleid

Met de herinrichting van het centrum in Katwijk aan Zee is ook het terrassenbeleid aangepast. Dat centrum is autoluw geworden waardoor ondernemers op het Andreasplein en de Princestraat een terras kunnen plaatsen. Het beleid geeft de regels aan voor het plaatsen en gebruik van die terrassen.

Eind vorig jaar is een inloopavond geweest waarbij alle betrokken ondernemers en bewoners in de gelegenheid zijn gesteld om vragen te stellen. De ondernemers zijn vervolgens in twee bijeenkomsten met de betrokken medewerkers in staat gesteld om aanvullende vragen te stellen en een gezamenlijke indeling van het Andreasplein te tekenen.

Zienswijzen

De ondernemers zijn echter nog niet helemaal tevreden met het beleid en hebben meerdere zienswijzen ingediend. Naast de start- einddatum van het terrasseizoen, zijn er ook nog discussiepunten over onder andere het gebruik van schermen en het type meubilair.

Tijdens een informatieve sessie op het gemeentehuis wordt het nieuwe beleid vanavond 20.30 uur op het gemeentehuis besproken. Inwoners mogen daar over meepraten. Op donderdag 17 mei geeft de gemeenteraad haar oordeel en op 31  mei wordt een besluit genomen.

Uit de krant