Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: pr

Katwijkse politieke partij 'gehackt'

Bij DURF hebben volgens de partij dinsdag en woensdag buitenstaanders geprobeerd de Facebookpagina en website te hacken. 'Een schande', noemt DURF het.

Op hun Facebookpagina verscheen een kort bericht met een oproep om te stemmen op de VVD. Ook op de website is geprobeerd in te loggen vanaf verschillende accounts.

De partij weet nog niet wie er achter de hack zit.

'Hier is sprake van ondermijning van de lokale democratie', schrijft DURF. 'Het is onaanvaardbaar. Deze manipulatie is een schande en een klap in het gezicht voor al die mensen die vandaag hun stem gaan uitbrengen.'

UPDATE

De Informatiebeveiligingsdienst voor gemeenten (IBD) heeft zelf contact opgenomen met Gemeente Katwijk over de hack die misschien heeft plaatsgevonden. De IBD kan de redactie niet de bevestiging geven dat inderdaad door buitenstaanders geprobeerd is in te breken in de website en Facebookpagina van DURF. 

Volgens Lennart van der Plas van de VVD, was de nieuwsbrief van de VVD nog gekoppeld aan het Facebookaccount van Danny Dubbeldam, die vorig jaar is overgestapt van VVD naar DURF. De instellingen van de nieuwsbriefdienst zijn niet veranderd, waardoor volgens Van der Plas de nieuwsbrief per abuis op de Facebookpagina van DURF is gekomen. 

Wat vindt u?

Mondkapjes moeten worden verplichtReageren!