Dirigent Joop van Dijk als captain van de Love Boat.
Dirigent Joop van Dijk als captain van de Love Boat.

Flora Brass stapt in de muzikale Love Boat

Algemeen

De muzikanten van Flora Brass Rijnsburg namen afgelopen zaterdagavond in de Burgt een groot publiek mee op hun muzikale reis met de 'Love Boat'.

Onder leiding van captain dirigent Joop van Dijk ging Flora Brass de wereld rond met allerlei muzikale werken, van pop tot concert, waarbij de liefde centraal stond tijdens dit Valentijnsconcert. De optredens werden door Carolien van Egmond aangekondigd. Nieuw deze keer was de medewerking van dansgroep Cirque-It, die bij een aantal nummers een mooie dans uitvoerden. Ook zangeres Lisa van Arend uit Oegstgeest gaf samen met gitarist Patrick Tranquille acte de préséance.

De Love Boat deed tijdens dit concert verschillende landen aan. Als eerste was er een stop in Ierland. Bij het nummer Lord of the dance kon het publiek direct genieten van een optreden van de dansers van Cirque-it. De tapdansers zorgden voor een verrassend effect met de muziek. Vervolgens vaarde de Loveboat naar Groot Brittannië. Na het 'All my Loving' van de Beatles, was het de beurt aan Lisa en Patrick. Zij brachten het My Valentine, ook geschreven door Paul McCartney. Dit tweetal kent elkaar al langer, maar traden in De Burgt voor het eerst als duo op. Dit zal ongetwijfeld niet de laatste keer zijn, want elk nummer wat zij ten gehore brachten, werd met luid applaus door het publiek beloond. Vervolgens ging de Love Boat naar Noorwegen. Flora Brass bracht samen met Lisa het integere muziekstuk 'You raise me up' ten gehore.

Het nummer 'Ken je mij' geschreven door Huub Oosterhuis en gezongen door zijn dochter Trijntje werd tijdens deze muzikale cruise heel mooi gezongen door Lisa, met muzikale begeleiding door Patrick op gitaar.

Tussendoor las Carolien van Egmond het mooie gedicht 'De ruimte van je hart' voor, van Paul van Vliet. De Love Boat koerste vervolgens naar Frankrijk, om vandaar de overtocht naar Amerika te maken. Het bekende nummer 'Always on my mind' van Elvis Presley werd schitterend door de muzikanten van Flora Brass gespeeld. De cruise meerde tenslotte af in ons eigen land Rotterdam met het vrolijke nummer 'Every body needs somebody to love' van de Blues Brothers. Liede is voor elk mens belangrijk en zo kwam er een einde aan het Valentijnsconcert met als doel deze liefde aan elkaar door te geven.

Uit de krant