EvdV
EvdV Foto: Cor de Mooy

Verkoop Tripodia aan Baptisten zo goed als rond

Algemeen

De Baptistengemeente, grootste huurder van Tripodia, is al een tijd op zoek naar een eigen locatie voor haar kerkdiensten en activiteiten. Afgelopen jaar heeft de gemeente gesprekken gevoerd over de verkoop van Tripodia aan de Baptistengemeente.  Die verkoop is nu onder voorbehoud van financiering rond.  Voor 1 maart moet de officiële overdracht plaatsvinden. De Baptisten blijven de zalen verhuren aan instellingen en verenigingen die passen binnen hun doelstellingen. Het beheer over Tripodia  wordt door de Baptisten al per 2 januari overgenomen van het Welzijnskwartier, dat tot nu toe hier voor verantwoordelijk was.

De meeste huurders, verenigingen en organisaties die voor hun activiteiten gebruik maken van Tripodia kunnen dat in de toekomst blijven doen. Daarnaast wil de Baptistengemeente graag een maatschappelijke rol vervullen binnen de wijk.  

Uitbreiding 
De Baptistengemeente komt in Tripodia net wat ruimte te kort. Om uitbreiding van het pand mogelijk te maken heeft de gemeente het aangrenzende stuk openbare grond (iets meer dan 200m2) in de Van Houtenstraat mee verkocht. Deze uitbreiding is afgestemd met de eigenaren van de Albert Heijn, die ook bezig zijn met plannen om hun supermarkt te vergroten. 

Wanneer straks door de eigenaren van de winkels en de ondernemers geïnvesteerd wordt in het winkelcentrum, is het ook belangrijk dat de openbare ruimte in de directe omgeving een kwaliteitsimpuls krijgt. Daarom gaat het college een voorstel uitwerken voor de herinrichting van de openbare ruimte.  Een deel van de verkoopopbrengst kan daarvoor gebruikt worden.

Uit de krant

Uit de krant