Duinspeeltuin maakt plaats voor verlenging Westerbaan | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Deze speeltuin maakt plaats voor de verlenging van de Westerbaan.
Deze speeltuin maakt plaats voor de verlenging van de Westerbaan. (Foto: Adrie van Duijvenvoorde)

Duinspeeltuin maakt plaats voor verlenging Westerbaan

De duinspeeltuin aan de Cantineweg tegenover het clubgebouw van de scouting, verdwijnt. De speeltuin moet plaats maken voor de verlenging van de Westerbaan. Die weg wordt namelijk doorgetrokken als 30 km/uur route vanaf de rotonde Parnassia, naar de Koningin Julianalaan.

De nieuwe weg neemt een deel van de speeltuin in beslag, waardoor die weg moet op zijn huidige plek. Wethouder Klaas Jan van der Bent schrijft in brief aan de gemeenteraad dat op dit moment gekeken wordt of de speeltuin kan worden verplaatst naar de Duinvallei. Dat gebied wordt op dit moment ontwikkelt in het zogenoemde project 'Initiatief Duinvallei'. Aan de inwoners van Katwijk is gevraagd om initiatieven in te dienen voor de invulling van het gebied Duinvallei. Die initiatieven worden op dit moment uitgewerkt en aanstaande zaterdag aan bewoners gepresenteerd in de Zanderij.

'De eerste geluiden zijn erg positief', schrijft Van der Bent. Enkele initiatiefnemers hebben al laten weten dat zij de speeltuin als een toegevoegde waarde op hun eigen plan zien. Deze zaterdag zal daarom in overleg met de initiatiefnemers onderzocht worden of een duinspeeltuin meerwaarde heeft voor de initiatieven en op welke wijze deze ingepast kan worden in het gemeenschappelijk openbare terrein.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>