Afbeelding
Foto: Laurens Wolthaus

Spoedzaak over omstreden busbaan N206 lijkt weinig kans te maken

Algemeen

Het verzoek om schorsing van het provinciale plan voor de aanleg van de HOV-busbaan in Katwijk wordt waarschijnlijk door de Raad van State afgewezen. Dit bleek dinsdag tijdens een spoedzitting bij de Raad in Den Haag. De bezwaren van bewoners van de Commandeurslaan en de Molentuinweg raken niet of nauwelijks het plan voor de busbaan zelf, aldus de raadsvoorzitter. En alleen over dat plan moet hij nu oordelen.

Door Adrie van der Wel

De bewoners willen vooral een goede verkeersoplossing voor de Duinvallei en de kruising van de N206 met de Zeeweg. Daarnaast had de provincie ook rekening moeten houden met ontwikkelingen zoals de nieuwe woonwijk Valkenhorst. Daarom willen de bezwaarmakers dat er een integraal plan komt dat met al die verschillende ontwikkelingen, inclusief de busbaan, rekening houdt.

Nu los van al die andere ontwikkelingen een busbaan aanleggen, vinden ze verspilde moeite. En verspild geld, want volgens berekeningen moet de nieuwe busbaan 30 miljoen euro kosten. Een busbaan langs de N206 tussen Leiden en de kruising Wassenaarseweg vinden de bezwaarmakers overigens prima. Maar voor het deel in de Duinvallei tot aan de Zeeweg moet er een andere oplossing komen, vinden ze. ‘We willen meedenken, maar niet dwarsliggen.’

Lees meer in De Katwijksche Post van deze week. Voor nog geen 5 euro per maand heeft u al een abonnement.

Uit de krant