Afbeelding
Foto: Laurens Wolthaus

Nog niet genoeg geldige steunverklaringen voor referendum uitbreiding parkeerregulering

Algemeen

Er zijn nog niet genoeg steunverklaringen voor een referendum over de uitbreiding van de parkeerregulering in Katwijk. De gemeente is nog volop aan het tellen, maar de uitkomst kan nog spannend worden. Er zijn tot dus 621 verklaringen geldig bevonden en 76 ongeldig.

Binnen een week zijn er meer dan 1.000 verklaringen ingediend door de initiatiefnemers. Dat aantal is ook nodig om groen licht te krijgen voor het referendum. 

Ruim zeshonderd inwoners hebben hun steun online gegeven, via www.katwijk.nl/referendum, en verder zijn er ruim vierhonderd verklaringen op papier ingeleverd. Het onderzoek naar de geldigheid is nog bezig. Er zijn tot nu toe 76 ongeldige verklaringen aangetroffen; 70 zijn er dubbel ingediend en 6 ondersteuners met op papier ingeleverde verklaringen zijn niet herkend als ingezetene. 

Vrijdagochtend 22 maart is het aantal geldig bevonden verklaringen in totaal 621. Wanneer er duizend geldige verklaringen zijn, gaat het referendum definitief door, naar verwachting op 6 juni, tegelijk met de Europese Parlementsverkiezingen.

Mensen kunnen nog steeds een steunverklaring afgeven via www.katwijk.nl/referendum.

Uit de krant