Afbeelding
Foto: kvdk architecten

Verfraaiing van de Vliet

Algemeen

Op een van de ‘shame plekken’ van Rijnsburg worden eindelijk woningen gebouwd. Al jaren ligt het braakliggend stuk grond in het centrum van Rijnsburg, op de hoek van de Dubbelebuurt en de Freesiastraat, te verpauperen.

Als alles meezit, gaat nog voor de bouwvakvakantie 2024 de eerste paal in de grond en zullen hier een zestal appartementen verrijzen.

Zes appartementen voor Buurtzicht

Het stuk grond is eigendom van Waardzicht Projecten. Bekende Rijnsburger Cor van Duijn is blij dat de bouwvergunning nu eindelijk rond is. 

Zo komt er een einde aan een reeks van bezwaren van omwonenden. Door deze bezwaren is jarenlang de nodige woningbouw tegengehouden. 

Oorspronkelijk was er een plan van tien appartementen. ‘Om de bezwaarmakers tegemoet te komen is het plan aangepast naar een zestal koopappartementen’, laat Van Duijn weten. 

Hij voegt er aan toe: ‘Er is de laatste jaren nog al wat in de wereld gebeurd en veranderd. Hierdoor zijn de bouwkosten met zo’n 40 á 50% verdubbeld’. Om in een van de appartementen te kunnen wonen moet je als toekomstig eigenaar zo’n 5 ton betalen. ‘Ik ben er van overtuigd dat er dorpsgenoten zijn die hier graag willen wonen. Midden in het centrum op loopafstand van alle winkels. Wat wil je nog meer’, aldus Van Duijn.

De oplevering is ergens in 2025.

Uit de krant