Afbeelding
Foto: SKvD

Afbouw jongerenwerk is ‘onwenselijke trend’

Algemeen

Raadslid Carin Tawfik (D66) stuurde in januari schriftelijke vragen naar het college van burgemeester en wethouders over de versobering van activiteiten voor jongeren binnen de gemeente Katwijk. Zij stelt dat de jeugd niets te doen heeft in Katwijk, met alle gevolgen van dien. Tawfik vroeg aan het college of zij ook vindt dat het aantal jongerencentra de afgelopen jaren flink is versoberd.

Als reactie hierop gaf het college aan dat zij het beeld herkennen, dat er minder inzet wordt gepleegd op jongerenwerk dan voorheen. In 2020 is er namelijk besloten om te bezuinigen op het welzijnswerk. De afbouw van dit welzijnswerk vindt het college, met de kennis van nu, een ‘onwenselijke trend’, daarom gaat het nu inzetten op een mogelijke uitbreiding van het jongerenwerk. Zo is er onlangs extra budget beschikbaar gesteld voor uitbreiding van de capaciteit jongeren- en jeugdwerkers.

Horeca

Tawfik legde in haar vraagstelling ook een verband tussen jongeren die op straat hangen en het horecabeleid. Nu jongeren sinds een aantal jaar pas vanaf hun achttiende de harde horeca mogen bezoeken, is zij bang dat hiermee een grote groep jongeren buiten de boot is gevallen. Het college gaf als antwoord hierop dat er aan dit verhaal twee kanten zitten.

Lees meer in De Katwijksche Post van deze week. Voor nog geen 5 euro per maand heeft u al een abonnement.

Uit de krant