In de hal van het gemeentehuis praten sportbestuurders en -vrijwilligers de raadsleden bij over hun verenigingen. | Foto: pr
In de hal van het gemeentehuis praten sportbestuurders en -vrijwilligers de raadsleden bij over hun verenigingen. | Foto: pr Foto: pr

Raadsleden bijgepraat over stand van zaken bij sportvereniging

Algemeen

Raadsleden lieten zich woensdag 13 maart door sportclubs informeren over de stand van zaken binnen hun verenigingen. De teakwondovereniging opende de Informatiemarkt over Sport in de hal van het gemeentehuis met een indrukwekkende demonstratie.

Veel sportclubs in Nederland verkeren in zwaar weer, meldden verschillende media eerder al op basis van rondgang in het hele land door het Register voor Verenigingsbestuurders (RVVB).

Ook in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg maken sportclubs zich zorgen over de toekomst, meldde het CDA in januari. Raadslid Irene van der Plas vroeg hier toen aandacht voor tijdens de Avond van de Sport. 

Tijdens de ‘Informatiemarkt over Sport’ van vorige week gingen raadsleden met de bestuurders en vrijwilligers van de club in gesprek over dit onderwerp. Het was daarnaast ook een gelegenheid voor de sportsector om hun plannen, ambities en andere zorgen te delen.

De informatiemarkt Sport had als doel om de gemeenteraad op laagdrempelige en informele manier in gesprek te laten zijn met inwoners, sportverenigingen en sportorganisaties. 

Lees meer in De Katwijksche Post van deze week. Voor nog geen 5 euro per maand heeft u al een abonnement.

Uit de krant