Jacco van Duijn zet zich namens het CDA in voor verbetering van de N206 Duinvallei. | Foto: pr
Jacco van Duijn zet zich namens het CDA in voor verbetering van de N206 Duinvallei. | Foto: pr Foto: pr

Raad wil N206 hoger op het agenda RIA

Algemeen

De gemeenteraad heeft donderdag 14 maart een motie en een amendement aangenomen van het CDA over de Regionale Investeringsagenda (RIA). Daarin wordt gepleit om het onderwerp N206 corridorstudie binnen drie jaar van ‘onderzoekersproject’ naar ‘ontwikkelingsproject’ te promoveren. Daardoor zou de eventuele verdiepteligging van de N206 Duinvallei sneller dichterbij komen.

Door Marieke Kamer-Voorn

De Regionale Investeringsagenda (RIA) is de opvolger van Regionaal Investeringsfonds (RIF), waarin de dertien gemeenten in Holland Rijnland samenwerken in grotere projecten die op meerdere gemeenten betrekking hebben.

Geen papieren tijger

Een van de veertien projecten die voor de gemeente Katwijk van belang is, is de Corridorstudie N206. Jacco van Duijn (CDA) merkte eerder in de commissie al op dat het wat hem betreft wel wat ambitieuzer mag. Het project staat nu aangemerkt als P3, een onderzoeksproject. Van Duijn ziet het graag een stap ‘hoger’, naar een P2 oftewel ontwikkelingsproject gaan. ‘Het moet geen papieren tijger worden.’

Hij diende daarom een zienswijze in om het project binnen drie jaar naar een P2 project te laten gaan. Het amendement vraagt om een toevoeging in het concept van de RIA, waarin wordt gesteld dat er een ‘zichtbare vooruitgang wordt geboekt om te komen tot een structurele oplossing voor de N206 Duinvallei, die een belemmering vormt voor de bereikbaarheid van de Duin- en Bollenstreek’. Wethouder Gerard Mostert zag het wel zitten, en vond het ‘goed dat we er naar streven’.

Tot 27 maart kunnen gemeenten hun zienswijzen bij Holland Rijnland indienen. Het Algemeen Bestuur (AB) van Holland Rijnland neemt op 3 april een definitief besluit over de RIA.

Mocht Holland Rijnland niet akkoord gaan met de zienswijze, dan wil de raad toch dat het college ermee aan de slag gaat. In de motie werd het college gevraagd zich bij dat scenario toch in te spannen om bij de herijking van de RIA in 2027 alsnog onderdelen van corridorstudie van de P3 naar P2 aan te merken, waarvan een structurele oplossing voor de N206 Duinvallei onderdeel is.

De motie en het amendement werden unaniem aangenomen.

Dit is een artikel uit De Katwijksche Post. Meer De Katwijksche Post? Neem een abonnement voor nog geen 5 euro per maand!

Uit de krant