De Thaterhangaar op het voormalig vliegkamp. | Foto Joris van Bennekom
De Thaterhangaar op het voormalig vliegkamp. | Foto Joris van Bennekom

Soldaat van Oranje - De Musical viert 3.500ste voorstelling

Algemeen

Volgende week woensdag 15 mei viert Soldaat van Oranje - De Musical de 3.500ste voorstelling, volgens traditie met de bekende mok met friet, na afloop van zowel de matinee- als de avondvoorstelling. Sinds de allereerste voorstelling is het verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema en zijn vrienden aan meer dan 3,6 miljoen bezoekers van alle generaties verteld.

Oudere generaties dachten vaak aan eigen verhalen uit de Tweede Wereldoorlog en jongere generaties hadden vragen naar aanleiding van het oorlogsverhaal. Zo houden we met elkaar een belangrijk deel van onze geschiedenis levend. 

In het teken daarvan introduceerde de productie onlangs in samenwerking met hulporganisatie War Child een nieuw lesconcept voor middelbare scholieren Samen sterk voor vrijheid - toen en nu. Leerlingen die gewerkt hebben met het nieuwe lespakket zijn bij de matineevoorstelling aanwezig. 

Op 30 oktober 2010 ging Soldaat van Oranje - De Musical in première in de TheaterHangaar op voormalig vliegveld Valkenburg in Katwijk. De voorstelling kent inmiddels vele ongeëvenaarde mijlpalen, waaronder de langstlopende voorstelling uit de Nederlandse theatergeschiedenis met de meeste bezoekers ooit!  

Uit de krant