Afbeelding
Foto: pr

Programma Koningsdag Rijnsburg

Algemeen

Hieronder vind je het programma van Koningsdag in Rijnsburg. 

Dorpsontbijt 08.00 - 09.30 uur
De Voorhof Vliet Noord Zijde 36, Rijnsburg

Kom gezellig naar het Koningsdag Dorpsontbijt! Vanaf 08.00 uur bent u van harte welkom in De Voorhof waar lekkere broodjes- beleg en natuurlijk een vers kopje koffie of thee of sap voor u klaarstaan. Aanmelden voor deze activiteit kan vooraf.

Vrijmarkt 08.00 - 12.30 uur
Langs de Vliet N.Z.- Kerkstraat- Abdijlaan

Voor jong en oud in het centrum van Rijnsburg. Deelname is gratis. Het huren van een marktkraam is mogelijk, de kosten hiervoor bedragen 20 euro. Voor reserveringen kunt u zich aanmelden via de website van OV Rijnsburg. 

Aubade 09.30 - 10.00 uur
Burg. Koomansplein Kerkstraat 17, Rijnsburg

Op het Burg. Koomansplein m.m.v. de Flora Brass o.l.v. Patricia Kerkdijk. Tijdens de aubade zal door DWS een optreden worden gegeven op het lied van de koningsspelen 2024:” Daba Die Daba Daa”. Alle kinderen zijn welkom om mee te dansen.

Ballon-drop 10.00 - 11.30 uur

Burg. Koomansplein Kerkstraat 17, Rijnsburg

Ook dit jaar organiseren ze weer een geweldige Ballon-drop midden in het eigen dorp. De ballonnen gaan niet de lucht in, maar vallen naar beneden. Trap jij de ballon kapot waar een prijsbon in zit? Dan kan je op het bordes je prijs ophalen.

Koffie drinken voor bewoners van de Vlietstede 10.00 - 11.30 uur

Vlietstede Oude Vlietweg 50, Rijnsburg

Koffiedrinken in de Vlietstede m.m.v. de Flora Brass. Toegankelijk voor de bewoners van woonzorgcentrum Vlietstede.

Koffiecorner 10.00 - 13.00 uur

De Voorhof Vliet Noord Zijde 36, Rijnsburg

Koffiecorner in de Voorhof. Dit is de plek voor een lekkere kop koffie met gebak.

Versnapering 11.00 - 12.00 uur
Kerkstraat

Tradities zijn er om voortgezet te worden. Ook dit jaar hebben alle Rijnsburgse schoolgaande kinderen die in Rijnsburg op school zitten namens ons de traditionele ”versnapering” bon gekregen. Er is weer een mooie- lekkere en goed gevulde snoepbak door de Oranjevereniging samengesteld. Deze bon kun je op Koningsdag inleveren voor een snoepbak bij de kraam in de Kerkstraat.

Springkussen op het plein 12.00 - 16.00 uur
Burgemeester Koomansplein

Op deze Koningsdag zetten ze op het Burgemeester Koomansplein leuke- uitdagende springkussens neer- waarop je de hele middag onbeperkt kunt komen spelen. Ook voor de allerkleinsten zal er een apart springkussen zijn. Om het geheel compleet te maken zal er dit jaar een heerlijke foodtruck komen, voorzien van terras met lekkere drankjes en pannenkoeken. Kortom een middag waar je gezellig met elkaar kunt zitten, kunt spelen en wat lekkers te eten kunt kopen. 

Fietstocht voor jong en oud 13.30 - 14.00 uur
Graaf Florislaan

U vertrekt vanaf de Graaf Florislaan voor een heerlijke fietstocht door de omgeving. Aan het einde krijgt u een kopje koffie aangeboden in ‘t IJswaerd. Deelname 2,50 euro (leden) op vertoon van uw ledenpas of 5 euro (niet leden). Kinderen tot 16 jaar zijn gratis. Vergeet niet uw ledenpas mee te nemen. Kunt u uw ledenpas niet tonen- kunnen ze u helaas geen korting geven. Inschrijving is ter plaatse.

Koningsbingo 19.30 - 22.00 uur
De Voorhof, Vliet Noord Zijde 36

Heb je deze Koningsdag zin in een feestelijke avond? Dan moet je in de Voorhof zijn. Speel mee met onze Konings Bingo en wie weet ga jij naar huis met een mooie prijs naar huis. De zaal is open vanaf 19.30 uur en de bingo start om 20.00 uur. Tickets kunnen worden gekocht in de voorverkoop online via www.ovrijnsburg.nl/aanmelden of aan de deur met betaling via pin (let op: vol is vol).

Lampionnenoptocht 21.00 - 21.45 uur

De start is achter de Burgt en de Jong Flora Band zal het muzikaal begeleiden.
Route Lampionnenoptocht:
Vertrek- Abdijlaan- Graaf Florislaan- Oude Vlietweg- Smidstraat- Vliet ZZ- Bakkersebrug- Vliet NZ- Koestraat- Tulpenstraat- Irissenstraat- Burg. Hermansstraat- Hyacinthenstraat- Burg. Meijboomstraat- Kanaalstraat- Katwijkerweg- Rapenburg- Korte Vaart- Hofstraat- Burg. Koomansplein.

Uit de krant