Martin Ouwehand, Jan Hogewoning, Henk Binnendijk en Peter Ouwehand zijn content met de start van de nieuwbouw Kringloopwinkel De Brug.
Martin Ouwehand, Jan Hogewoning, Henk Binnendijk en Peter Ouwehand zijn content met de start van de nieuwbouw Kringloopwinkel De Brug. Foto: Laurens Wolthaus

Start bouw Kringloopwinkel De Brug

Algemeen

Tussen de regenbuien door is maandag de eerste paal de grond ingegaan voor het nieuwe pand van De Brug Kringloop aan de Wagenmakerstraat op Industrieterrein ’t Heen in Katwijk.

Henk Binnendijk, coördinator van De Brug Kringloop had de eer deze handeling te verrichten. Dit deed hij onder toeziend oog van bestuursleden van de Brug, vertegenwoordigers van Ouwehand Bouw, Van Schie Architecten en Versluis Groep B.V. 

Binnendijk is vanaf het begin, 16 jaar geleden, al betrokken bij Kringloopwinkel De Brug welke nu nog aan de Heerenweg is gevestigd. Snel na de start in 2008 kwam het ruimteprobleem al om de hoek kijken. Al jaren is het bestuur op zoek naar een nieuw en ruimer onderkomen. In 2018 werd het eerste contact gelegd met aannemer Ouwehand Bouw om op het braakliggend stuk grond op de hoek van de Taanderstraat en de Wagenmakerstraat een nieuwe Kringloopwinkel te realiseren. 

‘We zijn blij dat nu de eerste paal de grond in is gegaan, en we kunnen uitzien naar ons nieuwe pand’, liet voorzitter Jan Hogewoning namens het bestuur van De Brug Kringloopwinkel maandag weten. 

Naast het parkeren op eigen terrein (37 parkeerplaatsen) krijgt het nieuwe onderkomen van De Brug Kringloop twee verdiepingen. Het vloeroppervlakte wordt daardoor bijna verdubbeld: van 1500 vierkante meter naar 2900 vierkante meter. Over ongeveer een jaar is de verhuizing gepland.

Uit de krant