Afbeelding
Foto:

Katwijker in tv-programma Project Rembrandt

Algemeen

De Katwijkse Jeffrey is één van de tien deelnemers van het tv-programma Project Rembrandt. In het programma gaat een jury op zoek naar de beste amateurkunstschilder van Nederland.

Jeffrey woont samen met zijn vriendin Marjolein in Katwijk. Hij is opgeleid als Game Designer, maar een carrière heeft hij hierin nooit op kunnen bouwen vanwege het tragische overlijden van zijn moeder een aantal jaar geleden. Al tijdens haar strijd tegen borstkanker hielp hij haar in de zaak die zij aan het opbouwen was. Na het overlijden nam hij zonder enige twijfel direct het bedrijf over, en zo werkt hij momenteel als bedrijfsleider in een cosmetisch bedrijf dat gespecialiseerd is in haarpigmentatie.

Ondanks de drukte in de zaak laat de liefde voor het tekenen hem niet los. Hij hoopt door zijn deelname aan Project Rembrandt de urgentie aan te wakkeren er weer meer tijd in te steken.

Project Rembrandt is op 24 maart van start gegaan. Katwijker Jeffrey maakt nog steeds kans op de felbegeerde titel. In iedere aflevering voeren de schildertalenten opdrachten uit, waarbij ze zich laten inspireren door het werk van grote meesters als Rembrandt en zo hun eigen stijl ontdekken. De opdrachten brengen bijzondere ontmoetingen met onder anderen Robert ten Brink, Karin Bloemen en Remy Bonjasky. Ook bezoeken de kandidaten prachtige locaties in Nederland, waaronder Teylers Museum in Haarlem.

Project Rembrandt is wekelijks te zien om 20.25 uur bij de NTR op NPO 1.

Dit is een artikel uit De Katwijksche Post. Meer De Katwijksche Post? Neem een abonnement voor nog geen 5 euro per maand!

Uit de krant