De Carla de Liefde-trofee is voor de vijfde keer in de historie van de club voor Grasshoppers. | Foto: pr Foto: Wim Kulk

Bekerwinst Sportiff Grasshoppers

Algemeen

Sportiff Grasshoppers heeft afgelopen zaterdagavond in de Topsporthal in Almere de wedstrijd om de nationale beker, bekend als Carla de Liefde-Trofee, tegen Topkip Lions gewonnen. Het in grote getalen meegereisde publiek zag na een spannende wedstrijd, die tot het einde twee kanten op kon, de ploeg van Axel Gouw en Renate Sluijs uiteindelijk de beker in ontvangst nemen.

Het begin is voor de Lions die een kleine voorsprong nemen en Grashoppers na een aantal missers al snel tot een time-out dwingt. Aanvallend gaat het daarna wat minder stroef maar Topkip Lions blijft ook het netje vinden en brengt vooral via Richelle van der Keijl veel dreiging in de Katwijkse bucket. Na 0-5 en 7-10 halverwege gaat de 1e periode naar de Lions (14-21).

In het tweede kwart neemt Grasshoppers het initiatief over. De Lions lopen aanvankelijk verder uit naar 10 punten voorsprong maar als vervolgens de Katwijkse aanval beter gaat draaien en Lotte van Kruistum de eerste voorsprong op het bord schiet, bezorgt een 18-4 run Sportiff Grasshoppers de voorsprong bij het rustsignaal (38-34).

Sportiff Grasshoppers komt na de pauze goed uit de kleedkamers en vergroot al snel de voorsprong via 7 punten op rij van Liselotte Kulk. Het antwoord van Lions komt via een 9-0 run maar de Landsmeerse ploeg kan niet voorkomen dat ook het derde kwart via 47-45 halverwege naar Grasshoppers gaat met scores van onder andere Karin en Ilse Kuijt en keihard werken van Alissa van der Plas (56-46).

In het begin van het laatste kwart zorgt Mia Hordijk voor een voorsprong van 60-48. In de spannende slotfase lukt het de Lions nog wel om dichterbij te komen. Met nog een kleine twee minuten op de klok, is het verschil verkleind naar 4 punten, maar twee rake driepunters van Fleur Kuijt gooien de wedstrijd in het slot en is de overwinning voor Sportiff Grasshoppers en daarmee ook de beker (70-64). Lotte van Kruistum (15 doelpunten, 12 rebounds) werd verkozen tot MVP van de wedstrijd.

Keihard werken

Coach Axel Gouw zag een zenuwachtig begin. ‘Dan is het even kijken welke knoppen we in kunnen drukken om grip op de wedstrijd te krijgen. Dat lukt ?gelukkig enigszins, maar het is wel zo’n echte finale waarin je nooit helemaal grip krijgt. Sommige dingen lukken gewoon niet. Er staat toch veel druk op en dat was te zien. Dan gaat het om hard werken en zo goed mogelijk taken uitvoeren en voorbereidt op zo’n scenario. Als het erop aankwam waren we toch koelbloedig, te zien aan Fleur Kuijt die de wedstrijd op slot gooit.’