Afbeelding
Foto: gemeente Katwijk

Gemeente deelt rozen uit

Algemeen

Onderzoek laat zien dat er veel meer mantelzorgers in onze gemeente actief zijn dan de 1500 die bekend zijn bij Welzijnskwartier. Er zijn namelijk veel mantelzorgers die zich niet zo noemen. Dit is zonde, want zo lopen zij de ondersteuning mis die zij verdienen.

Daarom slaan Welzijnskwartier en gemeente Katwijk de handen ineen. Afgelopen vrijdag heeft wethouder Emile Soetendal op het Hoornesplein rozen uitgedeeld aan mantelzorgers. Gisteren werden rozen uitgedeeld bij de Hoftuin in Rijnsburg en het Dorpshuis in Valkenburg. Met de rozenactie worden mantelzorgers bedankt voor hun inzet en worden ze gewezen op de beschikbare hulp. “We vinden het belangrijk dat alle mantelzorgers de erkenning en ondersteuning krijgen die zij verdienen”, geeft wethouder Emile Soetendal aan. 


Aan elke roos zit een klein bedankkaartje met een QR-code. Via deze code kunnen mantelzorgers zich eenvoudig bij Welzijnskwartier registreren. 

Door te registeren krijgen mantelzorgers regelmatig informatie over beschikbare hulp of nieuwe regelingen die belangrijk zijn voor mantelzorgers.

Uit de krant