Afbeelding
Foto: Marc Wonnink

‘Onbetrouwbaar DURF’ stoort raad

Algemeen

Als het aan DURF ligt, geeft de gemeente de 100.000 euro subsidie voor de restauratie van de Visserijschool bij Ouwehand Bouw niet uit (en dus ook niet aan Dunavie, want daar gaat het geld naartoe is afgesproken). Dat werd vorige week donderdag duidelijk tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Het gaat om een bijdrage voor de kosten voor het bouwkundig herstel van het monument en dus niet om de kosten voor de verbouwing tot appartementen. 

Het college van burgemeester en wethouders volgde de geest van de verordening en zegde de subsidie toe. Elke eigenaar van een monument kan bij een verbouwing de subsidie aanvragen. Ook commerciële bedrijven, zo blijkt.

Niet nodig

De rest van de gemeenteraad ging akkoord met het voorstel, alleen DURF niet. ‘In 2019 hebben wij de regeling vastgesteld. Daarin staat dat de eigenaar altijd eerst een laag-rente-lening moet afsluiten. Hieraan voldoet Ouwehand Bouw niet’, sprak raadslid Eduard Schuurman. Volgens DURF heeft Ouwehand Bouw het helemaal niet nodig.

Willekeur

CDA-raadslid Irene van der Plas beticht DURF van een onbetrouwbare houding. ‘In 2019 hebben we de regeling vastgesteld, ook naar tevredenheid van DURF. Dat hebben we juist gedaan om duidelijk te maken waar de eigenaar van een monument recht op heeft. U kunt niet zeggen ‘deze wel, en deze niet’. Dat is willekeur.’

Lees meer in De Katwijksche Post van deze week. Voor nog geen 5 euro per maand heeft u al een abonnement.

Uit de krant