Afbeelding
Foto: pr

Verdachte in schietpartij Talmastraat: ‘Ruzie en worsteling voor fatale afloop’

Algemeen

De inmiddels 19-jarige verdachte van de schietpartij aan de Talmastraat op 21 mei zegt dat er ruzie was en een worsteling. Dat meldt het Reformatorisch Dagblad. De verdachte zegt dat het 22-jarige slachtoffer met een vuurwapen naar de ruzie kwam. De twee hadden eerst telefonisch contact. Daarna ontmoetten ze elkaar en ontstond een worsteling. De verdachte kreeg naar eigen zeggen het vuurwapen onder controle. Hij zou een van de schoten hebben gelost. Daarna weet hij niet meer precies wat er is gebeurd.

Getuigen zeggen dat het gewonde slachtoffer voorbij kwam rennen. De verdachte kwam er even later achteraan samen met de hond. Volgens de officier van justitie zijn er daarna twee knallen te horen. Op beeld zou te zien zijn hoe hij de slippers van het slachtoffer in een prullenbak gooit. Het slachtoffer overleed een week na de schietpartij in het ziekenhuis. Het slachtoffer had schotwonden in zijn buik en hoofd.

De verdachte zal psychisch worden onderzocht. Hij zegt hieraan mee te zullen werken. Hij wordt verdacht van moord of doodslag. De volgende zitting is op 27 november.

Uit de krant