Met de helikopter kregen de kinderen een rondvlucht boven de regio. | Foto: Ina Verblaauw
Met de helikopter kregen de kinderen een rondvlucht boven de regio. | Foto: Ina Verblaauw Foto: Ina Verblaauw

Hoogvliegers zorgen voor ‘glunderende bekkies’

Algemeen

Het zal opgevallen zijn dat er boven Noordwijk afgelopen zaterdag regelmatig een helikopter in de lucht hing. Niets ernstigs, juist leuk! De Hoogvliegers organiseerden die dag op het voetbalveld van ESA/ESTEC een helikoptervlucht voor zieke of gehandicapte kinderen, hun ouders en broertjes en/of zusjes. 

Door Ina Verblaauw.

Rond 13.00 uur vond iets verderop op het terrein ook de start plaats van de Katwijkse Truckrun. Samen met de aanwezige brandweerauto en ambulance met loeiende sirenes en zwaailichten gaf dat een behoorlijk spektakel.

Stichting Hoogvliegers is een organisatie die (chronisch) zieke en gehandicapte kinderen even een onvergetelijk avontuur laat beleven. Voorafgaand aan de vlucht was er iets lekkers voor de kids en konden ze een piloten- of stewardess outfit aantrekken met bijbehorende pet. De kinderen vonden het vooraf niet eng; menig moeder had daar een ander gevoel over. Maar iedereen ging in de helikopter voor een vlucht van ongeveer twaalf minuten.

De kinderen vonden het vooraf niet eng; menig moeder had daar een ander gevoel over

De kinderen konden in de buurt bepalen waar gevlogen werd. Iedereen koos voor de kust en de kinderen uit Noordwijk voor een vlucht over het eigen huis of de school of het huis van opa en oma. 

Na afloop zag je overal alleen maar glunderende bekkies. Hartverwarmend! Er was een Spacebuzz waar met een bril op een ruimtereis met maanlanding kon worden beleefd. Een ritje in de ambulance, spelen op een reuzensjoelbak, met het treintje naar Space Expo; het was allemaal mogelijk, mede dankzij de vele, uiterst vriendelijke vrijwilligers.

Burgemeester Wendy Verkley van Noordwijk kwam ook een kijkje nemen en werd verrast door de uitnodiging ook een vlucht mee te maken. Daarna overhandigde ze een vliegbrevet aan de captain van haar vlucht, de 14-jarige Yuan Tonjes. Alle kinderen kregen een vliegbrevet, een T-shirt en een cap van de Hoogvliegers en gingen na een onvergetelijke dag supertevreden terug naar huis.

Uit de krant