Wethouder Soetendal te midden van de leden van de Inwonersadviesraad. | Foto: gemeente
Wethouder Soetendal te midden van de leden van de Inwonersadviesraad. | Foto: gemeente Foto: Rokki Fotografie

Katwijk heeft weer Inwonersadviesraad

Algemeen

Deze betrokken dorpsgenoten zijn sinds afgelopen week officieel lid van de Inwonersadviesraad. Zij zijn de stem van de inwoners van onze gemeente. Ze werken samen met ons aan een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Wat je positie ook is. Zonder of met beperking. 

Op maandag 5 juni hebben we dit feestelijk gevierd. Wethouder Emile Soetendal heeft de nieuwe leden in het zonnetje gezet en welkom geheten. De nieuwe Inwonersadviesraad bestaat uit 9 leden. Zij adviseren ons over wat inwoners nodig hebben om te kunnen meedoen in de samenleving. Ook spreken zij vraagstukken door en leveren zij feedback op plannen die we ontwikkelen.

De onderwerpen waarin de Inwonersadviesraad adviseert zijn breed. Van wonen en werken tot zorg en samenleven. De inwonersadviesraad signaleert belangrijke maatschappelijke ontwikkelingen, van vergrijzing tot eenzaamheid en van mantelzorg tot laaggeletterdheid. 

Het doel is om de gevolgen voor inwoners duidelijk in kaart te brengen en te spiegelen met het bestuur. Met de adviezen dragen zij eraan bij dat iedereen in Katwijk zo goed mogelijk zelfstandig kan blijven wonen en een sociaal netwerk om zich heen heeft.

Uit de krant