Leerlingen van groep 7B van CBS De Burcht in de raadzaal.
Leerlingen van groep 7B van CBS De Burcht in de raadzaal. Foto: pr

Leerlingen in de rol van gemeenteraad

Algemeen

Groep 7B van CBS De Burcht was vorige week woensdagmorgen op het Gemeentehuis om het spel ‘Democracity’ te spelen. Dit onder leiding van Ward Dekker die fungeerde als zogenaamde burgemeester. 

Democracity is een spel waarbij de kinderen zelf een politieke partij mogen oprichten en keuzes maken voor een fictieve gemeente. Dit gebeurde in de raadszaal van het gemeentehuis. Het doel van het spel was om samen tot een goede gemeente te komen, waarbij alle kinderen in hun zelf opgerichte partijen als gemeenteraad tot besluiten moeten komen. De kinderen mochten elkaar als ‘echte’ raadsleden te woord staan en het debat voeren over de keuzes die zij met hun partij wilden maken. 

Na afloop van het spel mochten ze vragen stellen aan twee raadsleden de heren Arie van Rooijen en Lennart van der Plas. De kinderen hebben de raadsleden goed en kritisch bevraagd en uitgebreide antwoorden ontvangen. 

Al met al een hele leerzame ochtend waarin de leerlingen actief bezig mochten zijn en veel hebben geleerd over de politiek die in onze gemeente bedreven wordt. De kinderen vonden het erg leuk om op de officiële stoelen van de raadsleden te zitten en te debatteren met de echte microfoons. 

Uit de krant