Hans Schonenberg
Hans Schonenberg Foto: pr

In Memoriam Hans Schonenberg

Algemeen

Hans Schonenberg, oud-voorzitter van het Katwijks Museum en het Genootschap ‘Oud Katwijk’, voorzitter van Stichting Sponsorgelden Katwijks Museum en erelid van het Genootschap ‘Oud Katwijk’, is geheel onverwacht overleden. Dat schrijft het Katwijks Museum op sociale media.

‘Het bericht van zijn overlijden komt als een enorme schok. Onze gedachten zijn bij zijn echtgenote Wil, zijn kinderen en zijn kleinkinderen. Wij wensen de familie veel sterkte en kracht toe om dit gevoelige verlies te dragen.’

Vanaf 2000 tot 2020 was Hans Schonenberg voorzitter van het Katwijks Museum en het Genootschap ‘Oud Katwijk’. Hans was 20 jaar het bevlogen boegbeeld van het Katwijks Museum en onvermoeibaar pleitbezorger en hoeder van het Katwijks erfgoed en in het bijzonder van de schilderkunst en de kunstenaarskolonie zoals Katwijk die rond 1900 kende.

Hans heeft zich altijd onvermoeibaar ingezet voor de belangen van het Katwijks Museum en onder zijn leiding heeft het museum een enorme ontwikkeling doorgemaakt.Ook na het neerleggen van het voorzitterschap bleef Hans actief als vrijwilliger. Zijn historische kennis, ervaring en specifieke expertise, maar vooral zijn passie en gedrevenheid bleven tot op de dag van vandaag van het grootste belang voor het museum. Zijn scherpte, intelligentie en inspirerende aanwezigheid zullen worden gemist.

Uit de krant