Roy van Leeuwen viert zijn gelijkmaker.
Roy van Leeuwen viert zijn gelijkmaker. Foto: Piet van Kampen

Geen verrassing op de Kooltuin

Algemeen Sport

De strijd om een gedeelde koppositie viel uit in het voordeel van GVVV. De thuisclub die zoals vaker in de slotfase nog een goed resultaat binnen wist te slepen, slaagde er dit keer niet in. Lijstaanvoerder GVVV liet zich niet de kaas van het brood eten en zegevierde terecht met 2-3.

Op basis over de hele wedstrijd gezien was de uitslag inderdaad terecht. De Vogels die dit seizoen boven verwachting presteren moeten een stapje terug doen. De intentie aan het begin van het seizoen was om redelijk mee te kunnen draaien op een hoger niveau en dat is de promovendus tot op heden uitstekend gelukt.

In de eerste helft was het een gelijkwaardig duel met een eerste kans voor de bezoekers maar doelman Yannick Augustinus was bij de les wat hij later in het duel ook menig keer zou zijn. Hij werd tot Man van de wedstrijd gekozen ondanks dat hij drie keer de bekende trieste gang naar het net moest maken. Augustinus: ‘Wij speelden een goede eerste helft maar in de tweede helft ging het minder. Het eerste doelpunt van hen was een cadeautje na een verkeerde terugspeelbal waardoor zij (Byron Burgering) makkelijk op een voorsprong kwamen. Wij reageerden daar echter goed op en kwamen terecht op gelijke hoogte. Na de rust konden wij geen druk uitoefenen en GVVV speelde sterk vooruit. Daar hadden wij heel veel moeite mee en moesten het laten afweten’ blikt de doelman terug op de verloren wedstrijd.

Zijn analyse was helder en correct. In de eerste helft was het topduel alleszins de moeite van het aanzien waard. Een hoog tempo met een aantal kansen over en weer. GVVV was het eerst aan zet door de vermelde slordige terugspeelbal. De rappe Burgering pakte het vroege Sintpresentje graag uit. Een moment van concentratieverlies aan Katwijkse zijde. De Vogels keken vaker tegen een achterstand aan maar de vechtlust in het team was meerdere malen goed voor het herstel. Het kwam na een inzet van linksback Vincent Noordam wiens schot niet goed door doelman Jan van Willige werd verwerkt en Roy van Leeuwen profiteerde dankbaar in de rebound. Tussentijds had doelman Augustinus een kopbal van dichtbij via de vingertoppen en de lat onschadelijk gemaakt.

Direct na de pauze kropen de Vogels al door het oog van de naald. Het bleek een voorteken van het overwicht dat de Veenendalers in het tweede bedrijf naar zich toe trokken. Van Rijnvogelzijde was het even rommelig, het ritme werd niet hervonden. Het was Ilias Latif die eerst profiteerde van een vrije kans na een duwfout tegen Kasper Michel en later een voorzet knap op zijn pantoffel nam en de 1-3 aantekende. Einde verhaal dus. Of niet. De 2-3 van invaller Viktor van Montfort in de blessuretijd kwam te laat om er nog een spannende finish van te maken. Geen verrassing dus op de Kooltuin na een wedstrijd waarin GVVV uiteindelijk de verdiende winnaar werd.