Op 10 december is er weer Wereldlichtjesdag op begraafplaats Duinrust. | Foto: PR
Op 10 december is er weer Wereldlichtjesdag op begraafplaats Duinrust. | Foto: PR Foto: PR

Wereldlichtjesdag 2022

Algemeen

Op Wereldlichtjesdag worden er overal ter wereld kaarsjes aangestoken voor overleden kinderen. Zo gaat in 24 uur een golf van licht over de hele wereld.

Team Wereldlichtjesdag Katwijk organiseert dit voor de vierde keer in Katwijk op zaterdag 10 december in de aula van begraafplaats Duinrust, Parklaan 115. Vanaf 18.30 uur is de aula open en om 19.00 uur starten wij met het ontsteken van de kaarsen en noemen we de namen van de kinderen. 

Dit jaar willen we de broertjes/zusjes/neefjes/nichtjes vragen ons te helpen bij de afsluiting in de aula. Na dit samenzijn in de kerk gaan we met elkaar naar het kindermonument op de begraafplaats waar we deze golf van licht willen voortzetten.

Een ieder is welkom om stil te staan bij het kind dat wordt gemist. Of het nu om een pasgeboren baby of volwassen kind gaat. Of u nu vader, moeder, broer, zus, opa, oma, oom, tante, leerkracht of gewoon een lieve vriend bent. En of u het kind pas heel kort of al tientallen jaren mist.

‘We ontsteken de kaarsen en noemen de namen, brengen warmte en licht, voelen de kracht van samen.’

Graag vooraf aanmelden. Dan staat er een lichtje klaar en weten ze hoeveel mensen er komen. Aanmelden en verdere info via www.wereldlichtjesdagkatwijk.nl/aanmelden

Uit de krant

Uit de krant