Wethouder Sonny Spek geeft in een video uitleg over het collegebesluit. | Foto: gemeente
Wethouder Sonny Spek geeft in een video uitleg over het collegebesluit. | Foto: gemeente Foto: gemeente

Gemeente geeft NNO nog een kans op behoud van ‘t Zandgat

Algemeen

Wijkvereniging Noord/Noord-Oost (NNO) krijgt nog een kans van het college van burgemeester en wethouders om te blijven voortbestaan in het wijkgebouw ’t Zandgat aan de E.A. Borgerstraat in Katwijk aan Zee. Dat maakte de gemeente vorige week vrijdag bekend via een bijzonder ‘persbericht’; een videoboodschap van wethouder Sonny Spek.

Door Sandra Kornet-van Duijvenboden

‘Als college hebben we een besluit genomen over de toekomst van ’t Zandgat in Katwijk aan Zee. We vinden het belangrijk dat het wijkgebouw beschikbaar blijft voor toekomstige generaties’, meldt Spek in die video.

‘We hebben daarbij wel als uitgangspunt dat partijen meer met elkaar moeten samenwerken. Want dat bespaart geld voor de Katwijkse gemeenschap en ook de schaarse ruimte die dan meer beschikbaar komt. We hebben gezegd tegen wijkvereniging Noord Noord Oost dat ze op zoek moeten gaan naar andere huurders in de gemeente Katwijk die zich daar willen vestigen. Dat er meer gebruik wordt gemaakt van het pand en dus de bezettingsgraad zoals we dat noemen verhoogd wordt.

Zelf verhuren of verkopen
Het collegevoorstel komt er op neer, dat NNO tot 1 december daar de tijd voor krijgt. Lukt dat niet, dan wordt de huurovereenkomst met NNO per 31 december dit jaar beëindigd en ‘zal de gemeente het gebouw zelf gaan verhuren of verkopen’.

Voor het geval dat gebeurt, lijkt het college alvast een voorzet te geven aan de UNI gelet op het besluit om een akoestisch onderzoek te doen naar de maximale geluidsbelasting van ’t Zandgat.

Maar, zo staat ook in het collegebesluit, de verkoop ‘zal open staan voor alle maatschappelijke organisaties’. En richting de UNI belooft het college ‘mee te blijven denken over een oplossing voor hun huisvestingsvraag’.

Meer in De Katwijksche Post van gisteren.

Uit de krant