Artist impression van fase 2 aan de Boerslaan en Helmbergweg. | Foto: Dunavie
Artist impression van fase 2 aan de Boerslaan en Helmbergweg. | Foto: Dunavie Foto: Dunavie

Sociale huur, dure huur en koop in project Hoornes Noordoost

Algemeen

Het terrein ligt al een paar jaar braak, maar daar komt verandering in. Woningcorporatie Dunavie presenteerde vorige week donderdagavond de plannen voor fase 2a in Hoornes Noordoost. Er gaat weer gebouwd worden in die wijk. Sociale huur, dure huur en koopwoningen. Het totale project hoopt Dunavie in 2030 klaar te hebben.

Door Sandra Kornet-van Duijvenboden

In drie sessies van een uur werden donderdag omwonenden, huurders en andere belangstellenden in buurtcentrum De Schelp geïnformeerd over de nieuwbouwplannen.

Ook de Schelp moet gesloopt worden. De 81 portiekwoningen aan de Boerslaan werden in 2019 al gesloopt.

Op die locatie fase 2a, tussen de Boerslaan en Suurmondstraat, komen 114 woningen. Er worden dus meer woningen teruggebouwd. Maar dat zijn niet alleen maar sociale huurwoningen. In fase 2a komen twee woonblokken. Eentje in een u-vorm van vier lagen met daarin de sociale 2- en 3-kamerwoningen, en eentje aan de Helmbergweg met hogere huurprijzen. Dat gebouw – met 4kamerwoningen - is vier en vijf verdiepingen hoog.

Er wordt duurzaam gebouwd en gasloos. Op het dak komen zonnepanelen en er is veel aandacht voor groen.

Hoornes Noordoost maakt deel uit van ‘Hoornes samen in beweging’ waar vele partijen samen werken aan een toekomstbestendige Hoornes. Het plan is om in 2030 klaar te zijn.

Lees verder in De Katwijksche Post van 14 juli 2022.

Uit de krant