Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: pr

Feest

Feest is het thema van Flower Parade 2022. Dit werd bekend gemaakt tijdens de presentatie van de praalwagens, afgelopen dinsdagmiddag in een van de kantoren van Royal Flora Holland in Rijnsburg.

Namens het bestuur van de Flower Parade lichtte voorzitter Dirk Hogervorst het thema van deze jubileum editie toe: ‘We vieren feest omdat de bloemenstoet voor de 75ste keer gaat rijden. Maar het is ook feest omdat we nu weer, na twee jaar corona en in 2019 een zomerstorm, weer kunnen rijden. De editie van 2022 wordt een mijlpaal’.

Door de straten van Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk zullen weer bijzondere praalwagens en personenauto’s rijden. Bloemenfeest, Vakantie is altijd feest, Geboortefeest, Rockfeest, Bruiloftsfeest, Carnavalsfeest en Kinderfeest, zijn dan ook de feestelijke thema’s van de praalwagens. 

Deze zullen onder leiding van hoofdarrangeur Astrid Lankhuizen voorzien worden van de prachtigste bloemarrangementen. De arrangeurs zullen zo’n 250.000 bloemen gaan verwerken. De figuratie is in professionele handen van Daan de Mooij van Lollypop Entertainment. Hij is al druk met de casting van de 100 figuranten. 

‘Met elkaar gaan we weer zorgen voor een bijzonder rijdend theater. Het publiek kan weer rekenen op een uur cultuur, toneel en entertainment’, aldus Hogervorst.

Mystery Guest opent vrijdag 12 augustus 2022 Flower Parade Show
Bijzonder dit jaar is dat de organisatie kinderen bij de Flower Parade wil betrekken. Eind vorig jaar zijn een tiental basisscholen aangeschreven om een idee voor een praalwagen aan te dragen. Juf Anja van groep 7 van de Oranje Nassauschool uit Rijnsburg was hierover zo enthousiast dat zij met haar leerlingen een maquette van een praalwagen heeft gemaakt. Een aantal details hiervan, de taart en de cadeaus, zijn in de praalwagen Kinderfeest verwerkt.

Feest is het ook omdat Flower Parade Rijnsburg eind vorig jaar, samen met andere Nederlandse corso’s, door UNESCO is uitgeroepen tot Internationaal Immaterieel Cultureel Erfgoed. ‘Hier zijn we ontzettend trots op’, liet Dirk Hogervorst weten.

Flower Parade 2022 wordt vrijdag 12 augustus door een mystery guest geopend in een van de hallen van Royal FloraHolland in Rijnsburg. Zaterdag 13 augustus rijdt de feestelijke bloemenstoet door de straten van Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. Zondag 14 augustus zijn de praalwagens de hele dag te bewonderen op de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk.