Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: PJMvHOUTEN

Streetwise Cup halve finale in Katwijk

Op maandag 6 juni, Tweede Pinksterdag, is de halve finale van de Streetwise Cup in Katwijk. Welzijnskwartier en de ‘Cruijff Heroes’ nemen de organisatie van dit 5 tegen 5 voetbaltoernooi op zich. Teams uit heel Nederland komen deze dag naar het Cruijff Court in de Molenwijk voor een finaleplaats.

Voorronde in Katwijk
Vrijdag 6 mei was de voorronde voor Katwijk. Op deze  dag streden 27 teams van 5 spelers om 4 halve finale tickets. Normaliter moet je eerst de kwartfinale door komen om naar de halve finale te komen, maar omdat Katwijk de halve finale organiseert wordt deze kwartfinale overgeslagen. 4 Katwijkse teams zijn door, in 4 verschillende categorieën: Jongens 10-12 jaar, meisjes 10-12 jaar, jongens 13-15 jaar, meisjes 13-15 jaar.

Cruijff HeroesCruijff Coaches Joost en Pascal (Welzijnskwartier) organiseren beide toernooien samen met 7 jongeren uit Katwijk. Deze jongeren zijn benaderd tijdens de ‘normale’ voetbaltoernooien. Zes keer in het voortraject zijn ze bij elkaar gekomen om alles voor te bereiden wat nodig was. Hier horen verschillende dingen bij zoals het draaiboek, sponsoring, flyers maken, competitieschema’s, materialen reservering, het informeren van buurtbewoners, het regelen van teams, site events etc. etc. 

Tijdens de voorronde en de halve finale zijn deze Heroes scheidsrechters en letten de Heroes ook op fairplay en regels. Kortom: Een leerproces voor de jongeren die ze nog lang zal bij blijven.

Halve finale!
Tijdens de halve finale is er ook van alles te doen voor toeschouwers. De exacte tijden van welke teams er wanneer spelen is nog niet bekend, aangezien de kwartfinales nog niet zijn gespeeld, maar de hele dag wordt er dus gevoetbald op 6 juni.

Streetwise Cup 2023
Voor volgend jaar is het Welzijnskwartier op zoek naar een nieuwe groep jongeren, die samen het toernooi wil organiseren. Heb jij interesse? Mail dan naar sport@welzijnskwartier.nl..