Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Marc Wonnink

Grote zorgen over N206 - Tjalmaweg

Het CDA maakt zich grote zorgen over de werkzaamheden bij de N206 – Tjalmaweg bij Valkenburg. Door ondergrondse sensoren is in compartiment 6 een lek ontdekt. Aannemer Boskalis ervaart grote problemen om dit lek te dichten. Diverse acties zijn al ondernomen, maar hebben geen resultaat gehad.

Het CDA heeft daar schriftelijke vragen over gesteld aan de gemeente Katwijk. 

Problemen met grondwater zijn niet nieuw. Bij de aanleg van de Tjalmaweg in 1989/1990 waren er ook al problemen met het grondwater, wat veel overlast bezorgde bij omwonenden. Zij maken zich zorgen over problemen met grondwater en verzakkende grond.

Het CDA heeft aan Boskalis gevraagd wat er nog kan als het niet lukt compartiment 6 droog te houden. Het antwoord konden zowel Boskalis als provincie Zuid-Holland niet geven. Op dit moment pompt Boskalis zo snel als mogelijk al het water weg en werkt langer door om de betonnen constructie snel aan te leggen.

Boskalis schrijft hierover: ‘Doordat we te maken hebben met continu terugkerend grondwater moeten we de werkzaamheden versneld uitvoeren. Dat betekent dat we tijdelijk meer en sneller water moeten wegpompen.’